Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

AMD και Microsoft προσπαθούν να βελτιώσουν τις επιδόσεις των Bulldozer με Windows update

Η AMD έχει κυκλοφορήσει από τον Οκτώβριο τη νέα σειρά επεξεργαστών της που ακούν στην κωδική ονομασία Bulldozer αλλά το όνομά τους δεν φέρνει και τις αντίστοιχες επιδόσεις παρά τα όσα υποσχόταν η εταιρία. 

Οι κορυφαίοι επεξεργαστές της νέας σειράς μικρή διαφορά έχουν από τους προηγούμενους εξαπύρηνους X6. Σε αυτό φαίνεται να φταίνε ως ένα βαθμό και τα Windows.

Οι αλλαγές στην αρχιτεκτονική των νέων επεξεργαστών κάναν τα Windows να μην διαχειρίζονται τόσο καλά τις διεργασίες της κάθε εφαρμογής με αποτέλεσμα να έχουμε μειωμένη απόδοση του συστήματος. Ένα καλό παράδειγμα του τι ακριβώς συμβαίνει μπορεί να δοθεί παρακάτω:


Η Microsoft φαίνεται πως είχε ετοιμάσει κάποιο fix το οποίο ήταν για λίγο διαθέσιμο αλλά τελικά αφαιρέθηκε μέχρι να διορθωθούν κάποια ακόμα θέματα. Το fix αυτό θεωρητικά φέρνει 2-7% καλύτερες επιδόσεις στο σύστημα. Τα Windows 8 περιέχουν ήδη το fix και το ποσοστό της βελτίωσης εκεί φτάνει το 10%. Φυσικά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος μέχρι να φτάσει η AMD τους κορυφαίους επεξεργαστές της Intel.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: secnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου