Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Πάνω από 1 δισ. άνθρωποι είδαν 200 δισ. videos στο Internet τον περασμένο Οκτώβριο

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείαςcomScore για τον Οκτώβριο του 2011, περίπου 1,2 δισ. άνθρωποι σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν συνολικά πάνω από 200 δισ. videos στο Internet, με τοYouTube βέβαια να είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής.

Το YouTube είχε μερίδιο αγοράς λίγο πάνω από 43% τον περασμένο Οκτώβριο, με τα υπόλοιπα video sites να έχουν ποσοστά από 2,3% και κάτω. Με άλλα λόγια, η παντοκρατορία του YouTube εξακολουθεί να είναι αδιαμφισβήτητη. Έχουν, επίσης, ενδιαφέρον τα στοιχεία ανά γεωγραφική περιοχή. Ο Καναδάς είναι η χώρα με την υψηλότερη αναλογία videos ανά θεατή: ο μέσος Καναδός παρακολούθησε 304 videos μέσα σε ένα μήνα, δηλαδή πάνω από 10 ημερησίως κατά μέσο όρο! Ακολούθησαν οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία με 286 και 267 videos ανά θεατή, αντίστοιχα. Εν τω μεταξύ, η Τουρκία είναι η χώρα με τους περισσότερους θεατές online video. Υπολογίζεται ότι το 93,6% των χρηστών του Internet στη γείτονα χώρα είδαν ένα τουλάχιστον video τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

Είναι η πρώτη έρευνα της comScore για τα online videos και θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση στο μέλλον και αν θα υπάρξουν ανακατατάξεις.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου