Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Λιγότερο ενοχλητικό το update στα Windows 8

Η Microsoft αποκάλυψε ότι τα επερχόμενα Windows 8 θα έχουν μια μικρή, αλλά ουσιαστική αλλαγή στη διαδικασία των Windows Updates. Σε αντίθεση με τα Windows 7 και τις προηγούμενες εκδόσεις, η ενσωμάτωση των updates θα είναι στο προσεχές μέλλον πολύ πιο διακριτική.

Η εταιρεία αποφάσισε να συχνωνεύσειτα πολλά restarts που απαιτούν αρκετά updates σε λιγότερα, τα οποία μάλιστα θα γίνονται σε συγκεκριμένο χρόνο. Έτσι, θα απαιτείται μόνο ένα update κάθε μήνα, το οποίο θα λαμβάνει χώρα μετά την καθιερωμένη Patch Tuesday. Σε περίπτωση που κυκλοφορήσει κάποιο critical update που πρέπει οπωσδήποτε να ενσωματωθεί στο λειτουργικό, θα γίνενται κατ' εξαίρεση επανεκκίνηση του υπολογιστή.

Αυτή τη στιγμή, τα Windows 7 ειδοποιούν για restart 15 λεπτά μετά την εγκατάσταση ενός update. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν είναι στον υπολογιστή του, τα Windows προχωρούν μόνα τους σε επανεκκίνηση. Στα Windows 8 η ειδοποίηση θα εμφανίζεται μόνο στη login screen και όχι σε κάποια τυχαία στιγμή που λειτουργεί ο υπολογιστής. Έτσι, το (ενοχλητικό) pop-up δε θα εμφανίζεται όσο ο χρήστης βλέπει μια ταινία ή κατά τη διάρκεια μιας παρουσίασης.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου