Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Πόσο βρώμικα είναι ο υπολογιστής και τα smartphone;

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ σας πόσο βρώμικα είναι τα αγαπημένα σας gadget και τα καθημερινά οικιακά και μή εργαλεία; Πάνω που νομίζαμε πως οι επιδημίες μικροβίων αποτελούν παρελθόν έρχεται αυτή η διαφωτιστική έρευνα να μας δείξει πως τα μικρόβια και τα βακτήρια είναι σε ότι χρησιμοποιούμε από το σπίτι μέχρι και την δουλεία μας.

Από τον απλό διακόπτη για τα φώτα στο σπίτι να πιαστούμε θα δούμε πως φτάνει μέχρι και τα 217 βακτήρια ανά τετραγωνική ίντσα! Το ποντίκι και το πληκτρολόγιο έχουν κατά 150 φορές περισσότερα βακτήρια από τα αποδεκτά όρια. Μάλιστα, το πληκτρολόγιο είναι 5 φορές πιο βρώμικο από το κάθισμα της τουαλέτας και έχει 60 φορές παραπάνω μικρόβια (να σημειώσω εδώ, πως άλλο το βακτήριο και άλλο το μικρόβιο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων).

Όσων αφορά τα κινητά μας, έχει βρεθεί στο 16% των κινητών υπολείμματα ακαθαρσιών. Ενώ η γρίπη, το απλό κρύωμα και άλλες ανάλογες μεταδοτικές ασθένειες «μένουν» πάνω στα κινητά μας για 48 ώρες μιας και τα σταγονίδια μετάδοσης αντέχουν 48 ώρες εκτός του σώματος. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει πως το πιο βρώμικο αντικείμενο σε ξενοδοχεία αλλά και στο σπίτι μας, είναι το τηλεκοντρόλ της τηλεόρασης.

Συμπέρασμα. Πρέπει να πλένουμε τα χέρια μας συχνά , γιατί θέλοντας και μη μεταφέρουμε από το ένα gadget στο άλλο ότι αποκομίσαμε. Ο κάθε κατασκευαστής έχει και σαφείς οδηγίες στο πώς να κρατάμε την κάθε μας συσκευή καθαρή και καλό είναι να την ακολουθούμε. Μία απλή μέθοδος είναι το βαμβάκι με καθαρό οινόπνευμα 95 βαθμών (όχι φαρμακευτικό, το φαρμακευτικό έχει 30% νερό μέσα) για συσκευές όπως τα κινητά μας, τα πληκτρολόγια/ποντίκια και τα τηλεκοντρόλ.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου