Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Η «φωνή» του βρετανικού Siri πρέπει να σιωπήσει!

Ο Άγγλος δημοσιογράφος και παρουσιαστής Jon Briggs έχει πολύ χαρακτηριστική φωνή. Τη δανείζει σε διαφημίσεις, σε voice-over ταινιών και τηλεοπτικών σειρών, σε εκπομπές του BBC και -απ’ ότι διαπίστωσε μετά την κυκλοφορία του iPhone 4S- στην υπηρεσία Siri για το Ηνωμένο Βασίλειο!


Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Telegraph, o Briggs δήλωσε ότι οι περίπου 5.000 ατάκες του που χρησιμοποιούνται στο Siri ηχογραφήθηκαν πριν από έξι χρόνια. Η Apple τις αγόρασε από ένα πρακτορείο μουσικών και ηχητικών παραγωγών, τις επεξεργάστηκε για να κάνει τη δουλειά της και μέχρι εδώ, όλα καλά.

Το αξιοπερίεργο της υπόθεσης είναι ότι -σύμφωνα με τον Briggs-, ένας εκπρόσωπος της Apple του τηλεφώνησε λίγο μετά την κυκλοφορία του iPhone 4S για να του ζητήσει να μην συζητά δημοσίως για τον ρόλο του στην παραγωγή του Siri, ενημερώνοντας τον ότι σύμφωνα με τις ισχύουσες πρακτικές, οι εργαζόμενοι στην Apple απαγορεύεται να μιλούν για τα projects της εταιρείας.

Φυσικά, ο Jon Briggs ουδέποτε υπήρξε υπάλληλος της Apple και ίσως γι’ αυτό έχει δώσει ήδη μια σειρά από συνεντεύξεις στα βρετανικά ΜΜΕ.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου