Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Ρομπότ Από Την Τoyota Για Την Υγεία (VIDEO)

Σε συνέντευξη τύπου στο Τόκιο την περασμένη εβδομάδα, Toyota αποκάλυψε ένα κουαρτέτο από ρομπότ σχετικά με την υγεία που βοηθούν παράλυτους ασθενείς να περπατούν, να ισορροπούν και να μεταφέρονται.


Αν και η Toyota τραβάει την έννοια του ρομπότ λιγάκι με την χρήση της σε αυτές τις βοηθητικές συσκευές, δεν παύουν να είναι ενδιαφέρουσες.

Πρώτα από όλα το ρομπότ που βοηθάει στην εκμάθηση του βαδίσματος με την χρήση αισθητήρων που ανιχνεύουν την πρόθεση να κινηθείς για να περπατήσεις, και στην συνέχεια βοηθά στο λύγισμα του γόνατος προς τα εμπρός.

Μετά το ρομπότ υποβοήθησης ανεξάρτητου βαδίσματος που κάνει όλα τα ίδια, αλλά επίσης υποστηρίζει το βάρος του ασθενή, σταδιακά μειώνοντας την υποστήριξη καθώς ο ασθενής εξελίσεται στην εκπαίδευση του.

Τρίτο το ρομπότ υποβοήθησης στην εκπαίδευση ισορροπίας, μια συσκευή σαν το Segway που ενεργεί σαν παιχνίδι ισορροπίας, επιτρέποντας να εκπαιδεύσει τους ασθενείς ενω παίζουν τέννις, ποδόσφαιρο ή μπάσκετ σε μια οθόνη.

Τελευταίο, το ρομπότ που βοηθά την μεταφορά των ασθενών που μπορεί να σηκώσει και να μεταφέρει ασθενείς με τρόπο παρόμοιο με κάποιον άνθρωπο

Η Τοyota σχεδιάζει να έχει τα ρομπότ σε παραγωγή μέχρι το 2013. 

Δείτε παρακάτω ο σχετικό βίντεο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου