Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Νέα Μέθοδος Κατασκευής OLED Υπόσχεται Χαμηλότερου Κόστους Ευέλικτες Οθόνες

Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, λένε πως ανέπτυξαν το παγκόσμια πιο αποδοτικό οργανική δίοδο εκπομπής φωτός (OLED) σε πλαστικό.

Αυτό σημαίνει μια εναλλακτική λύση στο άκαμπτο γυαλί, που υπόσχεται εύκαμπτες οθόνες σε χαμηλό κόστος.

Η ομάδα λέει πως η συσκευή είναι συγκρίσιμη με το καλύτερο OLED που βασίζεται στο γυαλί, ενώ παρέχει όλα τα πλεονεκτήματα του πλαστικού.

Οι περισσότερες οθόνες OLED τώρα παράγονται χρησιμοποιώντας γυαλί με μεγάλες δόσεις μετάλου γι ανα επιτευχθεί υπψηλή απόδοση και φωτεινότητα, αλλά αυτό τις κάνει ακριβές στην κατασκευή, βαριές, άκαμπτες και εύθραυστες.

Γα χρόνια, το μεγαλύτερο επίτευγμα για την τεχνολογία OLED ήταν η πιθανότητα να κατασκευαστεί από ευέλικτο πλαστικό. Αυτή η ανακάλυψη, ξεκλειδώνει το πλήρες δυναμικό των OLED, οδηγώντας σε ενεργειακά αποδοτικές, εύκαμπτες, και ανθεκτικές τα χτυπήματα οθόνες.

Η προηγμένη τεχνική επίστρωσης,που επιτυγχάνει υψηλά επίπεδα στον δείκτη διάθλασης,επιτρέπει να κατασκευαστούν υψηλής απόδοσης συσκευές OLED χωρίς γυαλί.

Οι οθόνες OLED παρέχουν ιδιαίτερα υψηλή αντίθεση και χαμηλή κατανάλωση ενέργειας. Χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και άλλες μικρές συσκευές, αλλά χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο ευρύτερα.

Η νέα τεχνική, και το χαμηλό της κόστος, θα τις βοηθήσει να απογειωθούν και να κατασκευαστούν εύκαμπτες οθόνες αν και θα περάσει λίγος χρόνος πριν κατασκευαστούν σε μεγάλη κλίμακα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου