Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Η HP συζητάει με την Intel για την πώληση του webOS;

Μια φήμη που προέρχεται από την HP αναφέρει οτι έχει βρεθεί ένας νέος αγοραστής για το webOS, και αυτό εξηγεί εν μέρει την αναποφασιστικότητα της HP σε αυτό το θέμα. Το VentureBeat υποστηρίζει οτι η Intel έχει ήδη αρχίσει τις συζητήσεις για μια συμφωνία πάνω στην αγορά του τομέα του webOS. Η Qualcomm, περισσότερο γνωστή για τους επεξεργαστές Snapdragon, ακούγεται επίσης οτι βρίσκεται σε συζητήσεις με την HP, αν και επίσημα αυτό διαψεύδεται.

H HP δεν έχει ακόμα συμφωνήσει με κανέναν, επειδή περιμένει μια απάντηση για το αν το webOS θα μπορεί στο μέλλον να χρησιμοποιηθεί στους εκτυπωτές της. Η HP αγόρασε την Palm με την προϋπόθεση οτι θα μπορεί να λανσάρει εκτυπωτές με webOS, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Αυτό αποτελεί και το μοναδικό εμπόδιο για την ολοκλήρωση των συζητήσεων για την πώληση του webOS, καθώς η HP δεν θέλει να έχει προβλήματα με τα πνευματικά δικαιώματα, κάτι που ίσως σημαίνει οτι είναι κοντά στην κυκλοφορία εκτυπωτών webOS.

Πιθανή πώληση σημαίνει οτι η HP θα μπορέσει να καλύψει κάποιες από τις απώλειές της. Τα συνολικά έξοδα κλεισίματος του τμήματος hardware του webOS έφθασαν τα 3.3 δισεκατομμύρια δολάρια, και σε συνδυασμό με τα “χαμένα” 1.2 δισεκατομμύρια από την αγορά της Palm το 2010 υποχρεώνουν την εταιρία να κάνει περικοπές εκατοντάδων εκατομμύρίων αν θέλει να βρεί κάποιον αγοραστή.

Η Intel δεν έχει κάνει κανένα σχόλιο για τις φήμες αυτές. Μπορεί να βλέπει το webOS σαν μια ευκαιρία να αποκτήσει ένα αποκλειστικά δικό της mobile OS για να το αναπτύξει όπως αυτή θέλει. Το MeeGo έχει χρησιμοποιηθεί μόνο για κάποια tablets μικρής, τοπικής παραγωγής(niche), και φυσικά στο Nokia N9, το οποίο είναι μάλλον η τελευτάια συσκευή της Nokia με MeeGo καθώς υπάρχει έντονη φημολογία για το Windows Phone.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου