Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

H Seagate Προβλέπει Ελλείψεις Σκληρών Δίσκων 12 Μηνών

Οι πλημμύρες στην Ταϊλάνδη συνεχίζουν να προκαλούν χάος στην αλυσίδα εφοδιασμού εξαρτημάτων και τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Seagate προβλέπει πως θα υπάρξουν ελλείψεις μέχρι το τέλος του 2012.

Σύμφωνα με το Bloomberg, οι προβλέψεις πως όλα θα γυρίσουν σε κανονικές συνθήκες μέχρι το επόμενο καλοκαίρι είναι μάλλον απίθανο να συμβεί. Αν και τα εργοστάσια της Seagate δεν είναι πλημμυρισμένα οι εγκαταστάσεις των περισσοτέρων από τους 130 προμηθευτές της είναι, και αυτό οδηγεί σε μειώσεις στην παραγωγή.

Και οι μειώσεις της παραγωγής σημαίνουν πως οι τιμές θα αυξηθούν. Δεν αυξάνονται μόνον οι τιμές των σκληρών δίσκων που αυξάνονται , αλλά και η τιμή της μετοχής της Seagate επίσης.

Οι τιμές των σκληρών δίσκων έχουν αυξηθεί πάνω από 20% και οι Western Digital και η Toshiba έχουν επίσης προβλήματα. Η κατάσταση ωφελεί την Seagate που μπορεί να βάλει τους πελάτες της σε αναμονή και να ανεβάζει τις τιμές.

Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα,καθώς οι κατασκευαστές των PC είχαν οδηγήσει τις τιμές των σκληρών δίσκων χαμηλά με μικρά περιθώρια κέρδους, αλλά τώρα οι κατασκευαστές αυτοί πρέπει να 'χορέψουν στον σκοπό που τους παίζει' ο προμηθευτής τους.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου