Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

H Amazon Δημοσιοποιεί Τον Πηγαίο Κώδικα Του Kindle Fire

H Amazon άνοιξε το Kindle Fire στους προγραμματιστές. Δύο μέρες μετά την έναρξη κυκλοφορίας της Android ταμπλέτας, ο online γίγαντας έχει αναρτήσει link στον πηγαίο κώδικα της συσκευής... 

Η εταιρία ελπίζει να προσελκύσει προγραμματιστές, αν και η δημοσιοποίηση του κώδικα απαιτείται νομικά σύμφωνα με την άδεια χρήσης του Android.

Παρά το γεγονός ότι το Android βρίσκεται στον πυρήνα της συσκευής, το περιβάλλον του Fire είναι μοναδικό και άκρως εξατομικευμένο. Πολλές με τις εφαρμογές που τρέχουν σε άλλες Android ταμπλέτες δεν είναι προς το παρόν συμβατές ή τρέχουν σε λιγότερη ιδανική μορφή. Αν η Amazon πρόκειται να διευρύνει τη απήχηση του Fire, ο πηγαίος κώδικας θα βοηθήσει στην μεταφορά υφιστάμενων εφαρμογών στη συσκευή όπως επίσης και τη δημιουργία νέων εφαρμογών ειδικά για το περιβάλλον του Fire.

To Kindle Fire τρέχει την έκδοση Android 2.3 αλλά δεν έχει τα hardware πλήκτρα πλοήγησης που χρειαζόταν στις ταμπλέτες πριν την έκδοση 3.0. Έτσι, πολλές εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών κινδυνεύουν να μην λειτουργήσουν σωστά, ακόμα και είναι συμβατές με το hardware της συσκευής.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου