Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Το Google Chrome στο δρόμο να ξεπεράσει τον Firefox σε παγκόσμιο επίπεδο μέχρι τον Δεκέμβρη

O δημοφιλής περιηγητής της Google, είναι αποφασισμένος να καταλάβει την δεύτερη θέση στην παγκόσμια κατάταξη, αφήνοντας πίσω τον Firefox, σύμφωνα με κάποια νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Σίγουρα θα έχετε ακούσει ουκ ολίγες φορές τις απόψεις πολλών που θεωρούν ότι ο Chrome με την πορεία που διαγράφει και με τους ρυθμούς που ανεβαίνει στις προτιμήσεις των χρηστών είναι πολύ πιθανό να αποτελέσει τον βασιλιά των browser, αρκετά σύντομα.

Οι μέχρι πρότινος αναφορές εκτιμούν ότι ο Chrome θα καταλάβει το 26% του μεριδίου της αγοράς,ξεπερνώντας τον Firefox. Μέχρι το τέλος του Οκτωβρίου, ο Chrome κατείχε το 25% της αγοράς, ενώ ο Firefox το 26,4%, εάν οι δύο περιηγητές συνεχίσουν την ίδια πορεία, τότε είναι προδιαγεγραμμένο ότι ο Chrome θα αυξήσει το ποσοστό του κατά 1% και ο Firefox θα παρουσιάσει πτώση κατά 0,5%.

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι όταν είχε πρωτο-εμφανιστεί ο Chrome το 2008, o Firefox απολάμβανε το 25,8% της αγοράς, και τώρα μετά από τρία χρόνια, πιθανότητα να εκθρονιστεί από τον Chrome με το ίδιο ποσοστό.

Μερικοί όντας πιο τολμηροί, προβλέπουν ότι ο Chrome θα ξεπεράσει και τον μέχρι τώρα απόλυτο κυρίαρχοInternet Explorer, μέχρι τον Ιούνιο του 2012, μιας και αυτός παρουσιάζει μία μείωση με ρυθμό 1,5%.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου