Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Η Κίνα εκτόξευσε διαστημόπλοιο για να δοκιμάσει αυτοματοποιημένη πρόσδεση σε διαστημικούς σταθμούς

Η εκτόξευση ενός μη επανδρωμένου διαστημοπλοίου με την ονομασία, Vessel of the Gods, φέρνει την Κίνα πιο κοντά στον στόχο της να κατασκευάσει διαστημικό σταθμό μέσα στην επόμενη δεκαετία.
Ο Shenzhou-8 εκτοξεύθηκε από την εσωτερική Μογγολία και το σκάφος είναι προγραμματισμένο να περάσει δυο μέρες σε τροχιά προτού προσδέσει με αυτοματοποιημένο τρόπο στο Tiangong-1 (Θεϊκό Παλάτι), τον επιστημονικό σταθμό που είχε θέσει σε τροχιά η χώρα τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο Shenzhou-8 μεταφέρει ένα πακέτο 17 βιολογικών πειραμάτων, το οποίο ονομάζεται Microgravity Box, τα οποία και θα εκτεθούν στην ραδιενέργεια και την μικροβαρύτητα του διαστήματος. Ένα από αυτά μάλιστα περιέχει ένα οικοσύστημα-μινιατούρα με άλγη και ψάρια, με το οποίο θα εξετασθεί η πιθανότητα δημιουργίας σύστημα υποστήριξης ζωής, υπό την έννοια παραγωγής οξυγόνου και τροφίμων ξσε μελλοντικές διαστημικές πτήσεις.

Ένα άλλο πείραμα θα διερευνήσει την κρυστολλοποίηση των πρωτεϊνών στο διάστημα, ελπίζοντας να αναπτυχθούν νέες θεραπείες για το ανθεκτικό στα αντιβιοτικά βακτηρίο MRSA και για το παράσιτο που προκαλεί την ελονοσία.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου