Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

H Sony ξεκλειδώνει τον 7ο πυρήνα στον επεξεργαστή του PlayStation 4!!

Κατά τις αρχές του χρόνου η Microsoft είχε αποκαλύψει πως σκοπεύει να ξεκλειδώσει τον κρυφό έβδομο πυρήνα στον επεξεργαστή του XboxOne επιτρέποντας καλύτερες ταχύτητες και μεγαλύτερη ευελιξία στην αξιοποίηση των πόρων της συσκευής...


Απ' ότι φαίνεται η κίνηση αυτή της Microsoft δεν άφησε τους ανταγωνιστές ασυγκίνητους με την Sony  να δείχνει πρόθυμη να κάνει το ίδιο. 

Στο αρχείο καταγραφής αλλαγών (changelog) της νέας μηχανής ήχου FMOD υπάρχει η εξής γραμμή: "PS4 - Added FMOD_THREAD_CORE6 to allow access to the newly unlocked 7th core". 

Αυτό μας δείχνει πως η αλλαγή έχει ήδη γίνει και ο 7ος πυρήνας του επεξεργαστή είναι ήδη ενεργός. Αυτός ο πυρήνας μπορεί να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της μηχανής ήχου αν το θέλει ο προγραμματιστής και όχι μόνο. Οι προγραμματιστές, αν θέλουν, μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον έξτρα πυρήνα, για να αυξήσουν τις επιδόσεις τους συστήματος AI (Artificial Intelligence) ή για να δώσουν παραπάνω πόρους σε εργασίες που απαιτούν μεγάλη υπολογιστική δύναμη. 

Ο λόγος για τον οποίο το Xbox One  αλλά και το PlayStation 4 είχαν τον έβδομο πυρήνα κλειδωμένο είναι για την βελτιστοποίηση του λειτουργικού συστήματος της κάθε συσκευής. Είναι κοινή πρακτική να κρατάει ο κατασκευαστής κάποιους πόρους κρυφούς ώστε να τους αφιερώσει σε συγκεκριμένες λειτουργίες, όπως για παράδειγμα, την ανίχνευση κίνησης του Kinect, και να προσφέρει στους χρήστες την καλύτερη δυνατή εμπειρία.  Το ξεκλείδωμα σημαίνει πως έχουν γίνει αλλαγές στο λειτουργικό σύστημα ώστε να απαιτεί λιγότερους πόρους ή απλά ότι είχαν τον πυρήνα για 'καβάτζα' ώστε να είναι καλυμμένοι στην περίπτωση που χρειαστεί να δώσουν παραπάνω δυνατότητες στο λειτουργικό. 

Όπως και να 'χει, ενας έξτρα πυρήνας είναι πάντα ευπρόσδεκτος! 

Πηγή: hothardware.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου