Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Όχι στην πυρηνική ενέργεια λέει η Μεγάλη Βρετανία!

Σύμφωνα με άρθρα που δημοσιεύθηκαν χθες από μεγάλα βρετανικά site, η Βουλή αποφάσισε να απομακρυνθεί από την ιδέα της εκμετάλλευσης της πυρηνικής ενέργειας.

Όπως ανέφεραν κυβερνητικά στελέχη, υπάρχει μεγάλη έλλειψη τεχνογνωσίας πλέον την στιγμή που το ρίσκο πυρηνικής καταστροφής είναι πολύ μεγάλο για να μπορέσει να συνεχιστεί το όλο πρόγραμμα.

Η Βρετανία θα “κινηθεί” από ότι όλα δείχνουν σε νέας γενιάς IV τεχνολογίας για την εξασφάλιση των αναγκαίων ποσών ενέργειας. Ήπιες μορφές ενέργειας, ανακύκλωση σε συνδυασμό με ενεργειακή κατεργασία των αποβλήτων και εκμετάλλευση του πλούσιου, όπως αναφέρουν, γεωλογικού πλούτου είναι ικανά να παρέχουν τα σημαντικά αποθέματα που χρειάζονται καθημερινά.

Βέβαια, η όλη αυτή έρευνα θα κοστίσει 30 δισεκατομμύρια λίρες το χρόνο περίπου, όμως αυτό που τους αρκεί είναι η διασφάλιση ενός σχετικά υγιούς περιβάλλοντος.

Η επιλογή αυτή δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση φυσικά να σταματήσει την προσπάθεια για εκμετάλλευση της πυρηνικής ενέργειας. Το αντίθετο μάλιστα, θα πρέπει να συστηματικοποιηθούν περισσότερο οι έρευνες γύρω από αυτήν και την ασφάλεια της.

Η επανάληψη του “σκηνικού της Φουκοσίμα” δεν επιτρέπεται.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου