Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Χάκινγκ στην AT&T «χρηματοδοτεί τρομοκρατικές ενέργειες»

Το κόλπο είναι παλιό και γνωστό: κάποιος αποκτά μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στο τηλέφωνό σας και καλεί αριθμούς αυξημένης χρέωσης και μάλιστα στο εξωτερικό. 

Εσείς βλέπετε εμβρόντητοι τον φουσκωμένο λογαριασμό και τρέχετε να παραπονεθείτε στο εκάστοτε δίκτυο τηλεφωνίας. Κάποιες φορές, το δίκτυο διαγράφει τη χρέωση (άλλες πάλι όχι) και υπόκειται τις συνέπειες της «εισβολής» (αναλαμβάνει το κόστος για τη χρήση του δικτύου για τις κλήσεις). 

Αυτό συνέβη και στο δίκτυο ενός κολοσσού των επικοινωνιών στις ΗΠΑ, της AT&T. Οι κλήσεις σε αριθμούς αυξημένης χρέωσης την φόρτωσαν με επιβάρυνση ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων (αν και δεν είναι σαφές εάν διαγράφηκε η χρέωση για όλα τα θύματα). 

Φυσικά, η AT&T κατέφυγε στις Αρχές: FBI και στο τμήμα κυβερνο-εγκλήματος στις Φιλιππίνες. Μαζί, εισέβαλλαν το βράδυ της 23ης Νοεμβρίου σε διάφορα ύποπτα σημεία στην Μανίλα και τελικά συνέλαβαν τέσσερις νεαρούς «χάκερ». 

Οι νεαροί (ο μικρότερος είναι 21 ετών και ο μεγαλύτερος 31 ετών) κατηγορούνται ότι απέκτησαν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματα διαχείρισης τηλεφωνίας πελατών της αμερικανικής AT&T. Εντολοδόχος της τετραμελούς ομάδας φέρεται να είναι ομάδα τρομοκρατών από τη Σαουδική Αραβία. Σάλο προκαλεί έκτοτε η είδηση ότι εκατομμύρια δολάρια από τέτοιες (συνηθισμένες) ενέργειες χρηματοδοτούν τρομοκρατικές επιθέσεις, αφού τα χρήματα από τις κλήσεις πήγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς «τρομοκρατών» (εκείνοι που εκτέλεσαν την επίθεση πήραν προμήθεια). 

Πάντως, η AT&T αρνείται ότι σημειώθηκε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στα συστήματά της, αν και παραδέχεται ότι υπήρξε προσπάθεια εισχώρησης σε λογαριασμούς πελατών της.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου