Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επένδυση 74 εκ. ευρώ από την Intel για μια πιο ισχυρή παρουσία στα κινητά

Η Intel δήλωσε την Τρίτη ότι θα επενδύσει 74 εκ. ευρώ σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και υπηρεσιών για κινητές συσκευές και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, προσδοκώντας να βελτιώσει την παρουσίαση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων.

Οι αρχικές επενδύσεις των 34 εκ. ευρώ θα γίνει σε 12 επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ημερών. Η εταιρεία την Τρίτη ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει στην Urban Airship, μια πλατφόρμα υπηρεσιών για κινητά και στην 4tiitoo, μία γερμανική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού για κινητά και ταμπλέτες

Στο πλαίσιο της κίνησης της, η Intel, σχεδιάζει επίσης να επενδύσει αργότερα στις Happiest Minds Technologies και TeliBrahma της Ινδίας, Outblaze Venture Holdings, Miartech καιMakePolo.com της Κίνας, Neosem της Νότιου Κορέας, SNSplus και Insyde Software της Βόρειας Κορέας και στις OneBe και G-cluster της Ιαπωνίας.

Η Intel έχει ουσιαστικά μηδενική παρουσία στην αγορά των smartphone, ενώ τώρα αρχίζει να κάνει τα πρώτα βήματά της στην αγορά των tablet, στην οποία βασιλεύουν οι επεξεργαστές της ARM. Στα σχέδια της Intel περιλαμβάνεται επίσης η προσέγγιση εταιρειών που ασχολούνται με την ανάπτυξη τεχνολογιών και λογισμικού για ultrabooks.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου