Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2011

Φωτογραφία πωλήθηκε για 4.3 εκατομμύρια δολλάρια!

Πωλήθηκε η παρακάτω φωτογραφία του Andreas Gursky σε δημοπρασία στην απίστευτη τιμη των $4.300.000 κατακτώντας και το αντίστοιχο παγκόσμιο ρεκόρ-το προηγούμενο ήταν “μόλις” $3.890.000!


Την δημοπρασία ανέλαβε ο γνωστός οίκος Christies, ο οποίος έχει αναλάβει και στο παρελθόν αντίστοιχες δημοπρασίες. Φυσικά θα αναρωτιέστε τι κάνει μια φωτογραφία, πόσο μάλλον τη συγκεκριμένη που απεικονίζει ένα ποτάμι, τόσο ακριβή. Φυσικά, στην τέχνη η αξία κρίνεται μόνο απο το μάτι του θεατή, αλλά και πάλι 4 εκατομμύρια δολλάρια είναι πολλά! Όπως φαίνεται όμως, ο συγκεκριμένος φωτογράφος έχει καλή φήμη, ενώ και άλλες φωτογραφίες του έχουν πούληθεί για αντίστοιχα, αστρονομικά ποσά. Επιπλέον, τα αντίγραφα είναι περιορισμένα και τα 5 απο τα 6 είναι σε μουσεία, ή ιδιωτικές συλλογές.

Επίσης, ο Francis Outred, ο επικεφαλής του τμήματος τμήματος μεταπολεμικής τέχνης του οίκου Christies αναφέρει:

Size and technique also factored in. “Working on an unprecedented scale with outstanding printing techniques and color and grain definition to challenge painting, he has led a group of artists who have re-defined the medium in culture today.

Μπορείτε να δείτε την φωτογραφία σε μεγαλύτερη ανάλυση εδώ και να αποφασίσετε αν θα δώσετε στο μέλλον τόσα λεφτά για μία φωτογραφια.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου