Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

Υπάρχει επιπλέον αισθητήρας στο iPhones 4S για την λειτουργία του Siri (VIDEO)

Μήπως η τόσο γρήγορη ανταπόκριση λειτουργίας που εμφανίζει το Siri σας έχει βάλει σε σκέψεις και αναρωτιέστε πως γίνεται όλο αυτό; Η απάντηση είναι απλή και αφορά την ύπαρξη ενός μικροσκοπικού LED υπερύθρων που προστέθηκε στον αισθητήρα εγγύτητας του iPhone 4s, ο οποίος και ευθύνεται για το όλο ζήτημα... 

Η ομάδα της ιστοσελίδας iFixIt, έπειτα από προσεκτική παρατήρηση που έκανε, ανακάλυψε ότι ο αισθητήρας ανάβει κάθε φορά που ενεργοποιείται η οθόνη της συσκευής. Το υπάρχον υπέρυθρο φως που δημιουργείται κατά την όλη διαδικασία, δεν είναι ορατό από το ανθρώπινο μάτι, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκεται εκεί. Ο συγκεκριμένος τύπος αισθητήρα αποτελεί τον μεσολαβητή εκείνο που συνεχώς ενημερώνει το Siri για την ακριβή απόσταση που υπάρχει μεταξύ του iPhone και του προσώπου σας. 

Υπάρχουν ωστόσο μερικές εύλογες ερωτήσεις, όπως αυτή που αναφέρεται στις υπέρυθρες και στο κατά πόσο επηρεάζουν την αυτονομία της μπαταρίας. Επίσης, το iPhone 4 και προγενέστερα μοντέλα, δεν διαθέτουν τον επιπλέον αισθητήρα υπερύθρων και από ότι φαίνεται η Apple δεν σκοπεύει να προσφέρει επίσημα την υποστήριξη αυτής της νέας λειτουργίας. Τέλος έτσι εξηγείται πιθανώς και η προβληματική αυτονομία του iPhone 4S, ειδικά από τη στιγμή που ένα LED υπερύθρων ενεργοποιείται διαρκώς, κάθε φορά που η οθόνη της συσκευής βρίσκεται σε λειτουργία.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου