Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Samsung Exynos 4212: Χρονισμένος στα 1.5GHz, υποδεχτείτε τον...

Ναι, καλά καταλάβατε, η Samsung ανακοίνωσε επίσημα το νέο SoC Exynos , με τον κωδικό 4212. Το νέο chipset, βασίζεται σε dual-core επεξεργαστή Cortex A9 χρονισμένο στο 1.5GHz και προφανώς είναι πιο γρήγορος από τον 4210, ο οποίος είναι στα 1.2 GHz και ενσωματώνεται στα ενδότερα του Galaxy S II. Εκείνο το βασικό στοιχείο που καθιστά τον 4212 ξεχωριστό, είναι η κατασκευή του, για την οποία χρησιμοποιείται το πρότυπο των 32 νανόμετρων.

Ο 4210, αναπτύχθηκε βασισμένος στα 45 νανόμετρα, που απλά σημαίνει ότι χρησιμοποιεί περισσότερη ενέργεια και χρειάζεται αρκετό χώρο στην πλακέτα του τηλεφώνου για να τοποθετηθεί. Η Samsung υποστηρίζει ότι ο 4212 απαιτεί 30% λιγότερη ενέργεια από ότι ο 4210 και το νέο chip γραφικών που περιέχει, είναι 50% γρηγορότερο, με αποτέλεσμα να υπάρχει μια ομαλότερη λειτουργία χωρίς ιδιαίτερα lags (καθυστερήσεις) και καλύτερη απόδοση στα γραφικά. Ακόμη, υποστηρίζει σύνδεση για HDMI 1.4 και δυνατότητα λήψης και προβολής υλικού σε ποιότητα Full HD 1080p. Δεν γνωρίζουμε πότε ακριβώς θα ξεκινήσει η ενσωμάτωση του νέου chip σε συσκευές, ούτε και σε ποια προϊόντα της εταιρίας θα το δούμε. Υπάρχει όμως πιθανότητα να υπάρξει σχετική ενημέρωση στην έκθεση CTIA Wireless 2011 που θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο.

Αν επιχειρήσουμε να φέρουμε στην μνήμη μας αντίστοιχες προτάσεις άλλων εταιριών, θα θυμηθούμε αρχικά την Qualcomm που σκοπεύει κάποια στιγμή εντός του επόμενου έτους να διαθέσει την δική της σειρά chipset «S4», βασισμένη στο πρότυπο κατασκευής των 28 νανόμετρων. Η τεχνολογία των 45 νανόμετρων είναι ήδη ευρέως διαδεδομένη και χρησιμοποιείται από αρκετούς. Ο A5 της Apple για παράδειγμα, τον οποίο βρίσκουμε στο iPad 2 και πιθανότατα να τοποθετηθεί και στο επερχόμενο iPhone, έχει υιοθετήσει την χρήση τεχνολογίας 45 νανόμετρων. Δεν γνωρίζουμε ωστόσο την δομή του διαδόχου (A6) ποιο πρότυπο κατασκευής θα φέρει, αλλά ξέρουμε ήδη ότι θα εμφανιστεί στις αρχές του 2012 παράλληλα με την παρουσίαση του iPad 3.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου