Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Οι σελίδες του Linux αναρρώνουν από την επίθεση χάκερ

Μία σελίδα του Linux είχε χτυπηθεί από χάκερ πριν από έναν περίπου μήνα και αν και έχει ανέβει κανονικά online, η κεντρική σελίδα του Linux.com παραμένει offline.
Τον περασμένο μήνα, μία επίθεση hacking με στόχο τα kernel and user passwords οδήγησε στο κατέβασμα τριών site του Linux, kernel.org, linux.org και linuxfoundation.org.

Η ιστοσελίδα kernel.org παραδέχθηκε την επίθεση σε μια σχετική δήλωση στην σελίδα που ανέβηκα πάλι πια, λέγοντας ότι χρησιμοποίησε το χρόνο εκτός λειτουργίας για την ανοικοδόμησή της.

«Εξαιτίας αυτού, εκμεταλλευτήκαμε τον χρόνο για να ανοικοδομήσουμε το site ώστε να βελτιωθούν τα συστήματα μας για τους προγραμματιστές και τους χρήστες του kernel.org," ανέφερε η δήλωση.

«Αυτή τη στιγμή, τα www.kernel.org και git.kernel.org ανεβαίνουν πάλι πάνω», ανέφερε. «Όλα τα developer git trees έχουν αφαιρεθεί από το git.kernel.org και θα προστεθούν εκ νέου καθώς οι σχετικές προγραμματιστές αποκοτούν και πάλι πρόσβαση στο σύστημα».

Η ιστοσελίδα υποσχέθηκε μία πλήρη έκθεση για το συμβάν, στο μέλλον. Η βασική Linux.org ιστοσελίδα παρέμεινε χωρίς σύνδεση, με το μήνυμα «επιστρέφουμε σύντομα».
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου