Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

id Software: "Το PC gaming πεθαίνει"

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια οι κονσόλες παιχνιδιών διευρύνουν συνεχώς το μερίδιό τους στην αγορά, με αποτέλεσμα το PC gaming να συρρικνώνεται σχετικά. Όταν, όμως, ακούς μια εταιρεία σαν την id Software να λέει ότι το PC gaming πεθαίνει, τα πράγματα μάλλον είναι σοβαρά.
Η id Software είναι μια εταιρεία που αναπτύχθηκε χάρη στο PC gaming με παιχνίδια όπως το Doom, τοWolfenstein και το Quake. Η νεότερη κυκλοφορία της εταιρείας, το Rage, φαίνεται να έχει δυσαρεστήσει κάποιους PC gamers, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν προβλήματα με το frame rate και το rendering. Ο τεχνικός διευθυντής της εταιρείας,John Carmack, δήλωσε ότι γνώριζε πως θα υπάρξουν κάποια προβλήματα με παλιούς drivers της AMD και λιγότερο με τους drivers της Nvidia. Σχολιάζοντας γενικά τις εξελίξεις στην αγορά του gaming, ο Carmack δήλωσε ότι τα παιχνίδια στο PC είναι ένα είδος που φθίνει. "Δε βλέπουμε τους υπολογιστές ως την κυρίαρχη πλατφόρμα για παιχνίδια. Αυτό που λέω θα εξοργίσει κάποιους ανθρώπους, αλλά δύσκολα μπορείς να υποστηρίξεις κάτι άλλο. Οι δύο κονσόλες (PlayStation και Xbox) θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο από τους υπολογιστές", είπε χαρακτηριστικά ο Carmack. 

Είναι γεγονός ότι μια εταιρεία που αναπτύσσει games μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολα τη δουλειά της στις κονσόλες, για τον πολύ απλό λόγο ότι το hardware είναι σταθερό και δεν έχει να ανησυχεί για θέματα όπως οι drivers ή η συχνότητα του επεξεργαστή. Προφανώς, ένας καλός υπολογιστής είναι πολύ ισχυρότερος από το PlayStation 3 ή το Xbox 360, όμως υπάρχουν πάντα οι αστάθμητοι παράγοντες που ταλαιπωρούν όλα αυτά τα χρόνια τους Windows gamers. 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου