Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Και άλλη μία μήνυση για το Facebok

Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη ότι το Facebook για άλλη μια φορά σέρνεται στα δικαστήρια. Αυτή τη φορά κατήγορος είναι μία γυναίκα από το Μισισιπή, η Brooke Rutledge, η οποία θεωρεί ότι το Facebook παραβιάζει νόμους σχετικούς με την προστασία των προσωπικών δεδομένων με την παρακολούθηση της δραστηριότητας του χρήστη ακόμα και αφού αυτός έχει αποσυνδεθεί από την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης.
Η αγωγή κατατέθηκε μόλις χθες στο Περιφερειακό Δικαστήριο των ΗΠΑ στο βόρειο Μισισιπή, ακολουθώντας έτσι και άλλες κατηγορίες που έχουν γίνει από διάφορα κράτη ανά τον κόσμο ενάντια στον «κοινωνικό» γίγαντα.

Το θέμα είναι το ίδιο που έχει ισχύσει και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, το οποίο δεν είναι άλλο από το περιβόητο cookie που υποτίθεται ότι να αναφέρει στο Facebook, την δραστηριότητα των χρηστών είτε αυτοί είναι συνδεδεμένοι, είτε όχι στο κοινωνικό δίκτυο.

Στην πλειονότητά τους οι περισσότερες Οι περισσότερες περιπτώσεις έχουν πεταχτεί έξω ή να απορριφθεί, καθώς δεν έχει αποδειχθεί ότι το Facebook έχει χρησιμοποιήσει αυτό το cookie για οποιαδήποτε παράνομη είδος μέτρου. Το γεγονός ότι υπάρχει και έχει τη δυνατότητα να είναι επικίνδυνο, όμως, είναι αρκετή για να ωθήσει αρκετές σε λήψη μέτρων εναντίον της.

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου