Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι Τιμές Των Σκληρών Δίσκων Ανεβαίνουν Λόγω...Πλημμύρας

H Western Digital ανακοίνωσε χθές πως οι μεγάλες πλημμύρες στην Ταιλάνδη άφησαν την εταιρία χωρίς την δυνατότητα παραγωγής σκληρών δίσκων HDD στα εργοστάσια της. H WD ξεκαθάρισε πως οι εγκαταστάσεις της στην χώρα είναι λειτουργικές, αλλά δεν παράγουν για να παρεμποδιστεί η είσοδος του νερού σε αυτές. Αρκετοί εργαζόμενοι σε αυτές δεν μπορούν να προσεγγίσουν τα εργοστάσια εξ αιτίας των πλημμυρών. Η Seagate επίσης αναφέρει παρόμοια προβλήματα στις εγκαταστάσεις της Ταιλάνδης.
Η Seagate λέει πως τα εργοστάσια της είναι όλα λειτουργικά χωρίς πρόβλημα της προσέγγισης του προσωπικού. Αλλά προειδοποιεί πως υπάρχουν διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα για τα εξαρτήματα που απαιτούνται στην παραγωγή των σκληρών δίκσκων που παράγει. Με τις πλημμύρες σε εξέλιξη δεν μπορεί να εκτιμήσει την σοβαρότητα της καθυστέρησης σε αυτή την φάση.

Εξ αιτίας των γεγονότων η Seagate αναμένει πως η παραγωγή των σκληρών δίσκων θα είναι περιορισμένες αυτό το τρίμηνο. Όλοι οι εργαζόμενοι της Seagate στην περιοχή είναι ασφαλείς. Μια έλλειψη σκληρών δίσκων HDD θα οδηγήσει τις τιμές των διαθέσιμων δίσκων προς τα επάνω και πιθανώς στην αύξηση των συσκευών που τους χρησιμοποιούν για αποθηκευτικά μέσα στους επόμενους μήνες.

Η Seagate θα σχολιάσει εκτενέστερα την κατάσταση στις 20 Οκτωβρίου που θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα τριμήνου.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου