Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Αύριο περνάνε τα συντρίμμια του κομήτη Ελενίν κοντά από τη Γη...

Ο κομήτης Ελενιν ο οποίος σύμφωνα με θεωρίες που κυκλοφορούν στο ίντερνετ, θα έφερνε την καταστροφή στον κόσμο, θα περάσει κοντά από την Γη αύριο το βράδυ... τουλάχιστον ότι έχει μείνει από αυτόν.. 


Ο κομήτης της "Ημέρας της κρίσεως" άρχισε να καταστρέφεται στα μέσα Αυγούστου όταν συνάντησε μια τεράστια ηλιακή καταιγίδα κατά το πέρασμα του κοντά από τον Ήλιο, οπότε αυτό που θα περάσει 35,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα από την Γη θα είναι ένα μεγάλο κύμα συντριμμιών παρά ένας ολόκληρος κομήτης... 

"Κύριοι, δεν μπορούμε να τον εντοπίσουμε. Γιαυτό νομίζουμε ότι είναι ήδη νεκρός"  δήλωσε ο αστρονόμος Don Yeomans της ομάδας NearEarth Object της NASA ενώ χαρακτηριστικά είπε : "Αν καταφέρουμε να δούμε κάτι κατά το πέρασμα του κοντά από την Γη θα είναι και η τελευταία φορά για τα επόμενα 12.000 χρόνια..

Ο κομήτης της καταστροφής.. 

Η κατάρρευση του κομήτη Ελενιν ίσως ανακουφίσει μερικούς οι οποίοι υποστήριζαν πως ο κομήτης αυτός κατά το πέρασμα του κοντά από την Γη θα έφερνε μεγάλες φυσικές καταστροφές. 

Μια από αυτές τις θεωρίες έλεγε πως ο κομήτης ήταν υπεύθυνος για τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό στην Ιαπωνία, ενώ άλλες υποστήριζαν πως κατά την ευθυγράμμιση του με άλλα μεγάλα πλανητικά σώματα θα ξυπνούσε σεισμούς αλλά και τσουνάμι εδώ στη Γη. 

Βέβαια οι επιστήμονες το είχαν τονίσει αρκετές φορές: "Ο συγκεκριμένος κομήτης είναι δεύτερης κατηγορίας και τόσο μικρός που πραγματικά δεν έπρεπε καν να συζητηθεί για κανέναν λόγο... Δεν ήταν καν φωτεινός..

Αντίο Ελενίν

Ο κομήτης Ελενίν πήρε το όνομα τον Ρώσο αστρονόμο που τον ανακάλυψε τον Δεκέμβριο του 2010. Πριν αρχίσει να καταστρέφεται ο κομήτης είχε διάμετρο 3 έως 5 χιλιόμετρα. Λόγο του μεγέθους του δεν αποτελούσε ποτέ απειλή για την Γη εκτός αν προσέκρουε σε αυτή.. 

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Yeoman, "Όταν πηγαίνω στην δουλεία μου, το αμάξι μου, έχει περισσότερη  βαρυτική επίδραση στη Γη , απ' ότι θα κατάφερνε να έχει ποτέ ο συγκεκριμένος κομήτης..

"Ο κομήτης είχε κατηγορηθεί πως ήταν υπεύθυνος για μεγάλους σεισμούς λόγο διάφορων συγκυριών που είχαν προκύψει εκείνες τις μέρες. Βέβαια στη Γη γίνονται καθημερινά αρκετοί σεισμοί και είναι επιστημονικά άκυρο να συνδέσεις την πορεία κάποιου κομήτη με αυτά τα φαινόμενα.."

Τέλος λοιπόν με αυτή την ιστορία. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από την ζωή του Ελενίν και ας περάσουμε σε νέους 'αρμαγεδόνες...'
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM








ΠΗΓΗ: space.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου