Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Η Κίνα Εκτόξευσε Με Επιτυχία Το Πρώτο Τμήμα Του Διαστημικού Σταθμού Της

Καθώς η NASA έχει στραμμένο το βλέμμα της σε άλλους κόσμους, το τροχιακό διαστημικό πρόγραμμα της Κίνας, μόλις άρχισε να ζεσταίνεται: μόλις χθες εκτόξευσε το πρώτο τμήμα του διαστημικού σταθμού της, το Tiangong 1, το οποίο αποτελεί το πρώτο βήμα για να αποκτήσει η Κίνα το δικό της διαστημικό σταθμό σε τροχιά.
Η Κίνα ελπίζει να διαθέτει ένα επανδρωμένο σταθμό σε τροχιά μέχρι το 2020 και το Tiangong 1 αποτελεί την πρώτη προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση.

Θα χρησιμοποιηθεί για τη δοκιμή πρόσδεσης με άλλα τμήματα, που είναι μια πολύ σημαντική διαδικασία για την κατασκευή ενός διαστημικού σταθμού.

Έτσι, μόλις το τμήμα αυτό τοποθετηθεί σε τροχιά, θα ακολουθήσει, σε ένα περίπου μήνα, η εκτόξευση ενός άλλου σκάφους, του Shenzou 8, το οποίο θα προσπαθήσει να συνδεθεί με το Tiangong 1.

Αναρωτιέστε για ποιο λόγο η Κίνα θέλει τόσο πολύ να έχει ένα δικό της διαστημικό σταθμό;

Θα αφήσω να το απαντήσουν οι ειδικοί / συνομωσιολόγοι αυτό.

Ένα σημαντικό στοιχείο πάντως, που θα πρέπει να θυμάστε, είναι ότι το τμήμα που εκτοξεύτηκε διαθέτει τον ίδιο τρόπο πρόσδεσης που έχει και ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός, κάτι που σημαίνει ότι ένα τροχιακό ραντεβού των δύο, δεν είναι απίθανο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου