Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Το κίνημα των Anonymous στους δρόμους καλά κρατεί

Το «Occupy Wall Street», το κίνημα που γεννήθηκε από τα social media και έχει εξαπλωθεί σε όλες τις ΗΠΑ, άρχισε να αγριεύει το πρωί της Παρασκευής, μετά την ανακοίνωση του δημάρχου της Νέας Υόρκης, ότι θα προχωρήσει σε καθαρισμό του πάρκου Zuccotti. Το κίνημα έχει καταλάβει την περιοχή από τις 17 Σεπτεμβρίου, και αν και οι σημερινές συλλήψεις δεν είναι οι πρώτες που έγιναν, είναι πολλοί εκείνοι στο διαδίκτυο που υποστηρίζουν ότι κάθε άλλο παρά εξασθενεί το κίνημα.

Λόγος για την εκκαθάριση του πάρκου, έγινε το απόγευμα της Πέμπτης, από τους ιδιοκτήτες του πάρκου, Brookfield Properties, οι οποίοι δήλωσαν ότι την Παρασκευή θα αρχίσουν οι εργασίες καθαρισμού του, επειδή πλέον οι συνθήκες είναι ανθυγιεινές. Ωστόσο, πολλοί από τους διαδηλωτές αντέδρασαν θεωρώντας ότι αυτό μπορεί τελικά να οδηγήσει στον διωγμό του κινήματος από την πλατεία, η εταιρεία συμφώνησε να καθυστερήσει τις εργασίες, μέχρι να επιτευχθεί μία αμοιβαία συμφωνία.

Η διαδηλωτές, με την αυτοπεποίθηση ενισχυμένοι από την αναβολή της εκκαθάρισης, συσπειρώθηκαν πίσω από το σύνθημα «ο λαός ποτέ δεν θα ηττηθεί». Ακολούθησαν συγκρούσεις, καθώς η αστυνομία προσπάθησε να αποτρέψει τους διαδηλωτές από το να πραγματοποιήσουν πορεία στην Wall Street. Η αστυνομία συνέλαβε διαδηλωτές που κράδαιναν σκούπες και εκσφενδόνιζαν μπουκάλια.

Τα βίντεο που έχουν μεταφορτωθεί στο YouTube είναι αρκετά και συνέχεια ανεβαίνουν καινούργια, άραγε θα κάνουν την εμφάνισή τους οι anonymous όπως είχαν υποσχεθεί;
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM




ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου