Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Περισσότερο από το 30% των εταιρικών πελατών της RIM σκέφτονται να αλλάξουν εταιρεία

Σύμφωνα με μία νέα μελέτη της εταιρείας αναλύσεων Enterprise Management Associates, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 30%, οι χρήστες BlackBerry σε διάφορες εταιρείες που συνεργάζονται με την RIM,σκέφτονται να αλλάξουν πλατφόρμες μέσα στον επόμενο χρόνο. Στο παρελθόν, η ίδια ομάδα ανθρώπων, είχε διαλέξει το Smartphone της RIM, σε ποσοστό 52% από τις υπόλοιπες συσκευές, επομένως εάν όντως επαληθευθεί η μελέτη τότε αυτό θα είναι ένα αρκετά μεγάλο χτύπημα για την εταιρεία.
Όταν ερωτήθηκαν το κατά πόσο, ήταν ευχαριστημένοι, μόνο ένα 16% δήλωσε πως ήταν όντως ευχαριστημένοι με το έξυπνο κινητό τους, εν αντιθέσει με το 44% των χρηστών iPhone που φάνηκε να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με το δικό τους.

Η μελέτη αυτή είχε διεξαχθεί μερικές εβδομάδες πριν την τριήμερη διακοπή των υπηρεσιών τηςBlackBerry πριν λίγες μέρες. Η ευρύτερη αγορά της RIM έχει παρατηρήσει μία γενικότερη σμίκρυνση της αγοράς της μετά την κυκλοφορία του πρώτου iPhone το 2007 και φαίνεται να συνεχίζει με την είσοδο και την κυκλοφορία των νέων Android και iOS συσκευών .

Μεταξύ της 1ης Ιουλίου και της 30ης Σεπτεμβρίου, οι ενεργοποιήσεις των κινητών τηλεφώνων είχαν διαμοιραστεί σε 60% αναφορικά με τις iOS συσκευές και 40% στις Android. H RIM, άρχισε πολύ πρόσφατα να πουλάει τα BlackBerry 7 κινητά της, καθώς και το BlackBerry Bold.

Μετά την κρίση τριών ημερών που αντιμετώπισε η εταιρεία, η ιστοσελίδα Kellkoo, διεξήγαγε μία έρευνα η οποία φανέρωσε ότι σχεδόν το 20% όλων των χρηστών BlackBerry, σχεδίαζαν να αλλάξουν πολύ σύντομα κινητό ακριβώς εξαιτίας των προβλημάτων που παρουσιάστηκε, ενώ ένα 42% σχεδίαζε να αλλάξει τηλέφωνο μετά την λήξη του συμβολαίου της.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: proho.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου