Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Δύο Δισεκατομμύρια Επεξεργαστές Φορητών Συσκευών Θα Πουληθούν Το 2016

H εταιρία έρευνας αγοράς Jon Peddle Research (JPR) έχει προβλέψει πως θα πουληθούν δύο δισεκατομμύρια επεξεργαστές για φορητές συσκευές το 2016.
Από αυτούς, οι 750 εκατομμύρια θα τοποθετηθούν σε έξυπνα κινητά τηλέφωνα και 869 εκατομμύρια θα χρησιμοποιηθούν σε άλλες συσκευές όπως τα απλά τηλέφωνα.

Οι υπόλοιποι προορίζονται για 300 εκατομμύρια ταμπλέτες, 100 εκατομμύρια αναγνώστες βιβλίων και 91 εκατομμύρια φορητές κονσόλες παιχνιδιού .

Όλοι οι επεξεργαστές θα συνδέονται στο δίκτυο και οι περισσότεροι θα έχουν τρισδιάστατες οθόνες και κάμερες. Επίσης αναμένεται πως περισσότερες από 16 εταιρίες επεξεργαστών θα συναγωνίζονται στην αγορά το 2016, σε σύγκριση με τέσσερις με πέντε που τώρα τροφοδοτούν τα τσιπ στα PC.

Αν και 1,5 δισεκατομμύριο ακούγεται μεγάλος αριθμός, η ίδια εταιρία σημειώνει πως το 2011 θα πωληθούν 1,5 δισεκατομμύριο μέχρι το τέλος του 2011, οπότε δεν είναι μεγάλο άλμα.

Δεν ξέρουμε αν τα απλά τηλέφωνα θα κυριαρχούν στην αγορά μέχρι το 2016, τα έξυπνα τηλέφωνα ήδη τα ξεπερνούν σε πωλήσεις στην Αμερική, και η τάση είναι πως αυτό θα συνεχιστεί σε όλο τον κόσμο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου