Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

TAG Heuer Mikrotimer, Ο Γρηγορότερος Χρονογράφος Του Πλανήτη (VIDEO)

Ο χρονογράφος TAG Heuer Mikrotimer Flying 1000 Concept, είναι σύμφωνα με την εταιρεία, ο γρηγορότερος που έχει κατασκευαστεί ποτέ. Ο μηχανισμός είναι τόσο εξελιγμένος και ρυθμισμένος σε ακρίβεια χιλιοστού (κυριολεκτικά!) που μπορεί να μετρήσει 1/1000 του δευτερολέπτου, το οποίο είναι 300 φορές πιο γρήγορο από ανοιγοκλείσιμο ματιού.

Το ρολόι μετράει χιλιοστά του δευτερολέπτου με συχνότητα 500Hz, που σημαίνει ότι ένας μικρός τροχός ισορροπίας στο εσωτερικού του μηχανισμού κινείται 3.6 εκατομμύρια φορές την ώρα. Με τόσες κινήσεις, τα περισσότερα μηχανικά συστήματα θα κατέρεαν. Ένα τυπικό Rolex π.χ. μπορεί να μετρήσει περίπου 28,800 ρυθμούς την ώρα, και δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 50,000 την ώρα.

Όπως σημείωσε και ένας δοκιμαστής "μία μηχανική κατασκευή που λειτουργεί πιο γρήγορα και από ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, σε συσκευασία λίγο μεγαλύτερη από ένα νόμισμα." Δεν ξέρουμε αν χρειάζεται τέτοια ακρίβεια, αλλά ακόμα και να χρειάζεστε, το ρολόι δεν είναι διαθέσιμο ακόμα. Μπορείτε όμως να το δείτε στο παρακάτω βίντεο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου