Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Δύο εκπληκτικά βίντεο που προέρχονται απο τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ΙSS)

O Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι ο 11ος Διαστημικός Σταθμός που βρέθηκε στο διάστημα, βρίσκεται σε περιοχή χαμηλής τροχιάς (340 km από την επιφάνεια της Γης) και σε αυτόν διεξάγωνται πληθώρα πειραμάτων πάνω στη Φυσική, στη Βιολογία, μετεωρολογία και άλλα.


Εκτός όμως από υποχρεώσεις, οι αστροναύτες που βρίσκονται στο σταθμό έχουν την απίστευτη τύχη να έχουν μπροστά στα μάτια τους εικόνες που ελάχιστοι ανθρώπου στον κόσμο θα μπορέσουν να δούν. Αυτές της Γης όπως φαίνεται απο ψηλά! Ευτυχώς για μας, ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός είναι εξοπλισμένος με μία(?) βιντεοκάμερα και μπόρεσε να συλλάβει τα βίντεο που θα δείτε παρακάτω.

Το πρώτο από τα δύο, το οποίο το έχουμε και στη λίστα με τα καλύτερα βίντεο της εβδομάδας, είναι ένα “απλό” fly-by από το ημισφαίριο όπου εκείνη την στιγμή είναι νύχτα. Οι εικόνες όπως φαντάζεστε είναι μαγικές, με highlight του κεραυνούς σε περιοχές με καταιγίδες. Δείτε το απαραίτητα στα 720 Full Screen!


Στο δεύτερο βίντεο φαίνεται το Νότιο Σέλας. Γενικά το Σέλας είναι ένα φαινόμενο που δημιουργείται όταν ηλεκτρόνια, που προέρχονται από τον ηλιακό άνεμο, φτάνοντας στην Γή επιταχύνονται απο το μαγνητικό πεδίο της, το οποίο είναι ιδιαιτέρα ισχυρο στους πόλους σε σχέση με τον ισημερινό, και συγκρούονται με τα άτομα του οξυγόνου, διεγείροντας τα. Όταν λοιπόν αυτά αποδιεγερθούν εκπέμπουν αυτό το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα το οποίο μας δίνει τις φαντασμαγορικές είκόνες που θα δείτε στο παρακάτω βίντεο! Απολαύστε!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου