Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Τελικά, τα smartphones δε θεραπεύουν την ακμή

Η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 16.000 δολαρίων στους developers μιας εφαρμογής που -άκουσον, άκουσον- εξαφανίζει τα σπυράκια της ακμής!

Οι developers ισχυρίζονταν ότι η εφαρμογή θεραπεύει την ακμή με χρωματοθεραπεία. Με λίγα λόγια, ο χρήστης ενεργοποιεί την εφαρμογή και κολλάει το κινητό στο πρόσωπό του. Τα χρώματα που εμφανίζονται στην οθόνη αναλαμβάνουν να καταπολεμήσουν την ακμή.

Η χρωματοθεραπεία υπάρχει πράγματι, αλλά απαιτείειδικό εξοπλισμό και όχι μια απλή οθόνη κινητού. Η αμερικανική Επιτροπή, λοιπόν, προχώρησε στην επιβολή προστίμων, κατηγορώντας τους developers για παραπλανητική διαφήμιση. Όπως καταλαβαίνετε, δεν επρόκειτο για δωρεάν εφαρμογή.

Για κάποιο λόγο, οι κομπογιαννίτικες εφαρμογές υγείας και ομορφιάς είναι πολύ πιο συχνές στο App Store της Apple απ' ότι στο Android Market. Οι κακοπροαίρετοι λένε ότι αυτό οφείλεται στο ότι το κοινό της Apple έχει χαμηλό επίπεδο και είναι έτοιμο να πληρώσει για το οτιδήποτε του πλασάρουν. Εμείς, όμως, δεν είμαστε κακοπροαίρετοι. Προφανώς, το πλήθος των εφαρμογών αυτών έχει να κάνει με τον όγκο του App Store. Εξάλλου, όσοι έχουν iPhone είναι ανθρώπινα όντα εξαιρετικής ποιότητας και ομορφιάς, οπότε δεν έχουν ανάγκη αυτές τις εφαρμογές...
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: t3mag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου