Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Ενδείξεις Σε Πηγαίο Κώδικα Υποδεικνύουν Επερχόμενα Quad-Core Apple Προϊόντα

O πηγαίος κώδικας της τελευταίας έκδοσης του LLVM compiler, που χρησιμοποιείται στο εργαλείο ανάπτυξης εφαρμογών Xcode, αποκαλύπτει τη μοίρα των προϊόντων της Apple. Αυτή τι στιγμή ο πιο γρήγορος επεξεργαστής σε συσκευή iOS είναι ο A5 1GHz dual-core της Apple, το οποίο χρησιμοποιείται στο iPad 2. H εταιρία αναμένεται να αποκαλύψει σύντομα το iPhone 5, στις 4 Οκτωβρίου, με αυτόν ακριβώς τον επεξεργαστή. Αλλά η Apple έχει μεγαλύτερα σχέδια κατά νου.

Όπως αποκάλυψε το Ars Technica από έναν προγραμματιστή, κάτι που αρχικά έμοιαζε με τυχαία γράμματα και αριθμούς στο Xcode τελικά υποδεικνύει την υποστήριξη quad-core συσκευών, το οποίο υποτίθεται ήταν σχεδιασμένα ειδικά για τους Marvell quad-core XP επεξεργαστές. Όποιος και να είναι ο επεξεργαστής, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι είναι πολύ γρήγορος με εκτεταμένη διάρκειας ζωής της μπαταρίας.

Θα δούμε αυτούς τους "κακούς" επεξεργαστές να βρίσκουν τον δρόμο τους στα προϊόντα της Apple μέχρι το τέλος της χρονιάς; Μάλλον απίθανο. Θα τα δούμε στα προϊόντα της επόμενης χρονιάς; Πολύ πιθανό.

Μετά τους dual-core επεξεργαστές, το μόνο που μπορεί να κάνει η Apple είναι να πολλαπλασιάσει τους πυρήνες εκτός αν αυξήσει την ταχύτητα στα 1,5GHz. Και ένας quad-core 1GHz επεξεργαστής θα ήταν αρκετά ευπρόσδεκτος σε οποιαδήποτε μελλοντική iOS συσκευή. Βέβαια μια άλλη πιθανότητα είναι και τα φημολογούμενα MacBook Air με ARM επεξεργαστές. Θα ξέρουμε για σίγουρα μόλις αυτό το μικρό κομμάτι του πηγαίου κώδικα βρει τον δρόμο του σε επιβεβαιωμένα προϊόντα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου