Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Quad core Android tablets, τα Χριστούγεννα

Μπορεί να έχουν καθυστερήσει, αλλά είναι πλέον βέβαιο πως οι Android tablets με τετραπύρηνους επεξεργαστές θα κυκλοφορήσουν φέτος, σύμφωνα με τον chief executive της Nvidia.

Η κατασκευάστρια εταιρεία εκτιμά πως τα Android tablets ενισχυμένα με ταquad core chips θα εμφανιστούν στα ράφια τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με πληροφορίες της Wall Street Journal, αν και τα smartphones που θα φέρουν τα chips αυτά δεν πρόκειται να εμφανιστούν μέχρι το επόμενο έτος.

Τα quad-core chips της Nvidia θα είναι δύο φορές πιο ισχυρά από τα Tegra 2 chips, τα οποία ουσιαστικά "κινούν" το 70% των tablets σήμερα. Η νέα γενιά των tablets υποτίθεται πως θα κυκλοφορούσε το καλοκαίρι που μας πέρασε, αν και ο chief executive της Nvidia δήλωσε πως οι κατασκευαστές χρειάζονται λίγο χρόνο για να τελειοποιήσουν το προϊόν όσον αφορά τον συνολικό σχεδιασμό και τις επιδόσεις.

Παρόλα αυτά, υπάρχει και άλλος λόγος για τον οποίο οι quad-core Android tablets έχουν καθυστερήσει. Οι περισσότεροι κατασκευαστές Androidtablets, παρουσιάζουν μικρές πωλήσεις σε σχέση με το iPad της Apple. Έχουν ήδη πρόβλημα να ανταγωνιστούν την τιμή του iPad και τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, ενώ μέχρι στιγμής κάνουν χρήση διπύρηνων chips. Η χρήση ενός πιο ισχυρού (και πιθανώς πιο ακριβού) επεξεργαστή, θα κάνει ακόμα πιο δύσκολη την επίτευξη των στόχων τους.

Στην αγορά των smartphones, όπου τα μοντέλα Android κυριαρχούν επί τουiPhone, υποτίθεται πως οι τετραπύρηνοι επεξεργαστές θα καταφτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα, αλλά ο Huang δεν αναφέρει κατά πόσον η Nvidia θα εναρμονιστεί πλήρως με το χρονοδιάγραμμα αυτό. Οι Qualcomm και Texas Instruments, οι οποίες κατασκευάζουν ανταγωνιστικά προϊόντα γιαsmartphones και tablets, αναμένουν πως τα τετραπύρηνα chips τους θα εμφανιστούν σε συσκευές που θα κυκλοφορήσουν στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο Huang εξάλλου αποκάλυψε πως τα chips της Nvidia θα τοποθετηθούν σε κάποιες Windows 8 tablets και PCs αργότερα στο έτος. H Microsoft θα εμφανίσει τα Windows 8 την επόμενη εβδομάδα και –σύμφωνα με τον Huang- το νέο OS θα μπορεί να τρέξει εφαρμογές που έχουν επίσης αναπτυχθεί και για το Windows Phone 7 OS επίσης.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: pcw.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου