Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Εργαζόμενος Της Microsoft Αποχωρεί Εξαιτίας Tweet Για Το Nokia Windows Phone

Διευθυντής του Windows Phone, Joe Marini, αποχώρησε από τη Microsoft, αφού είχε γίνει πρωτοσέλιδο πριν από δύο εβδομάδες, για tweet σχετικά με τις εντυπώσεις του για ακυκλοφόρητο Nokia κινητό με το λειτουργικό Windows Phone. Εκπρόσωπος της Microsoft επιβεβαίωσε ότι ο manager δεν εργάζεται πλέον στην εταιρία, αλλά αρνήθηκε θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, λόγω της πολιτικής της εταιρίας για θέματα προσωπικού.

Αλλα η ιστορία πίσω από αυτό, όπως την καταλαβαίνουμε από τους ανθρώπους μέσα από την εταιρία, είναι ότι ο Marini παραιτήθηκε αφού έμαθε ότι θα τον έδιωχναν για ακατάλληλη χρήση των κοινωνικών μέσων και την δημοσιοποίηση εμπιστευτικών πληροφοριών.

Ο Marini ξεκίνησε με το πρώτο tweet λέγοντας ότι "Μόλις βρήκα την ευκαιρία και δοκίμασε ένα τα πιο ωραία Nokia κινητά που έχω δει ποτέ. Σύντομα, και εσύς!#wp7". Του ζήτησαν να το βαθμολογήσει σε κλίμακα 1 εως 10, και απάντησε, "Σε γενικές γραμμές θα έλεγα 8. Σταθερή αίσθηση, καλή φωτογραφική, περιβάλλον χειρισμού με καλή ανταπόκριση, και μερικές ωραίες πινελιές στην κατασκευή του τηλεφώνου". Εξηγώντας γιατί δεν το έδωσε μεγαλύτερη βαθμολογία, και αν η φωτογραφική ήταν τόσο καλή όσο αναμενόταν, έκανε tweet λέγοντας "Ναι, η φωτογραφική ήταν καλή, αλλά δεν είχα τον βέλτιστο φωτισμό. Θα ήθελα και μεγαλύτερη οθόνη".

Η πολιτική της Microsoft για τα κοινωνικά μέσα και το blogging ζητά από τους εργαζόμενους της να είναι "έξυπνοι" και να μην αποκαλύπτουν πληροφορίες σε tweets ή αναρτήσεις οι οποίες διαφορετικά θα θεωρούνται εμπιστευτικές. Ο Marini ήταν στην Microsoft από το 2003, και είχε δώσε πολλές δημόσιες διαλέξεις σε αυτά τα χρόνια, όπως και την προηγούμενη εβδομάδα στο συνέδριο Build.

H εταιρία άρχισε να λαμβάνει πιο σκληρά μέτρα τελευταία για της διαρροές, όπως και την πρόσφατη απόρριψη ενός δημοσιογράφου από το συνέδριο Build για πρόωρη δημοσίευση βίντεο σχετικά με το λειτουργικό Windows 8, αφού είχε συμφωνήσει σε εμπάργκο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου