Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Νέο malware μολύνει ταυτόχρονα Internet Explorer και Firefox

Ένα νέο malware έκανε την εμφάνισή του τις τελευταίες ημέρες στο Internet, με μια μάλλον ιδιαίτερη ικανότητα: μπορεί να μολύνει τόσο τον Internet Explorer, όσο και τον Firefox. Το επικίνδυνο αυτό malware (που αναγνωρίστηκε από το BitDefender σαν Trojan.Tracur.C) εισβάλει στους υπολογιστές των χρηστών που πιστεύουν ότι αναβαθμίζουν τον Flash Player του Internet Explorer.

Μόλις εγκατασταθεί στο σύστημα, απελευθερώνει ένα add-on του Firefox (αναγνωρίζεται από το BitDefender σαν Trojan.JS.Redirector.KY) που καταγράφει τα sites που επισκέπτεται ο χρήστης.

Το ψεύτικο add-on του Firefox «φωτογραφίζει» όλες τις νέες σελίδες που φορτώνονται στον browser και τις πληροφορίες που κατευθύνονται στον χρήστη. Μόλις ο χρήστης επισκεφθεί μια μηχανή αναζήτησης, προσθέτει έναν ειδικό κώδικα JavaScript στην αρχή της σελίδας, με αποτέλεσμα να αλλοιώνει τα αποτελέσματα, κατευθύνοντας τους χρήστες σε ιστοσελίδες που μπορούν να μολύνουν τους υπολογιστές τους με περισσότερα malware και adware.

Ο χρυσός κανόνας για να αποφύγεις τα παραπάνω είναι να διπλό-τσεκάρεις την αξιοπιστία της πηγής κάθε εφαρμογής, plug-in ή add-on που κατεβάζεις στον ηλεκτρονικό σου υπολογιστή. Τα παραπάνω βασίζονται σε τεχνικές πληροφορίες που προέρχονται από το BitDefender.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: itech4u.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου