Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Internet Explorer 10, Μέγιστη απόδοση και σχεδίαση αλά Windows 8 (VIDEO)

Μαζί με τα νέα Windows 8, είχαμε τη δυνατότητα να γνωρίσουμε και τον Internet Explorer 10. Όπως θα τον περιμέναμε, χρησιμοποιεί το ίδιο design με τα Windows 8 και υποστηρίζει ακόμα καλύτερα από τον πρόγονο του την HTML 5. Αντίθετα, η υποστήριξη στο Flash από τη Microsoft, τελειώνει κάπου εδώ!

Ο νέος Internet Explorer 10 είναι κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των Windows 8. Ακολουθεί πιστά το Metro Style UI και είναι 100% φιλικός στη χρήση με αφή.


Συνεχίζει την πολύ καλή υποστήριξη του IE 9 στην HTML 5 και φυσικά επιτρέπει εγγενώς το hardware acceleration των γραφικών. Η μπάρα των διευθύνσεων για πρώτη φορά τοποθετείται στο κάτω μέρος της οθόνης, γεγονός που εμφανώς “κοιτά” προς τη χρήση σε tablet.

Από την άλλη, τουλάχιστον στην έκδοση που διατέθηκε στο κοινό, φαίνεται να λείπει η υποστήριξη στο Flash της Adobe. Αυτή η κίνηση είναι στρατηγικής σημασίας, καθώς θα οδηγήσει το Flash στον αφανισμό! Αν και μπορεί αυτό να είναι στενάχωρο για όσους είχαν επενδύσει στο Flash, για εμάς και τους δισεκατομμύρια χρήστες του Internet, είναι το καλύτερο νέο.




Τέλος, να υπογραμμίσουμε ότι θα υπάρχει δυνατότητα χρήσης του Internet Explorer 10 με εμφάνιση “παλαιού” τύπου, περίπου όπως αυτής του IE 9.

Η κυκλοφορία του αναμένεται σε 2-3 μήνες και θα “παίζει” μόνο σε Windows 8 και Windows 7.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου