Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

IBM Και Intel Ξεκινούν $4,4 Δισ. Κέντρο Έρευνας Για Επεξεργαστές

H IBM και η Intel έχουν συμφωνήσει να επενδύσουν $4,4 δισεκατομμύρια για να δημιουργήσουν ένα κέντρο έρευνας και ανάπτυξης για νανοτεχνολογία στο Albany της Νέας Υόρκης. Οι δύο εταιρίες, μαζί με την Samsung, Global Foundries και TSMC (την Ταϊβανέζικη εταιρία κατασκευής ημιαγωγών), θα κάνουν την επένδυση σε περίοδο διάρκειας πέντε ετών. Η δήμος της Νέας Υόρκης θα δώσει επίσης $400 εκατομμύρια στο Κολέγιο για την Επιστήμη της Νανοκλίμακας και Μηχανικής για την υποστήριξη της προσπάθειας.
Η επένδυση έχει δύο φάσεις. Η πρώτη, η οποία θα καθοδηγείται από την IBM και τους συνεργάτες της, θα επικεντρωθεί στην κατασκευή των δύο επόμενης γενιάς επεξεργαστών για υπολογιστές. Η δεύτερη, μια κοινή προσπάθεια από την Intel, IBM, TSMC, Global Foundries και Samung, θα εστιάσει στην μετατροπή της υφιστάμενης wafer τεχνολογίας για 300mm chip στις αναδυόμενες τεχνολογίες των 450mm. Αυτή η νέα τεχνολογία είναι σε θέση να παράγει περισσότερο από τα διπλάσια chip που παράγονται από τα σημερινά 300mm wafer.

To έργο αναμένεται να δημιουργήσει 1.900 νέες θέσεις εργασίες στην κατασκευή, 2.500 θέσεις τεχνολογίας και τη διατήρηση των 2.500 υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου