Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

HP: Απολύει 500 εργαζόμενους στο WebOS για να το συνεχίσει «με μικρότερο κόστος»

Νωρίτερα αυτό το μήνα ακούσαμε οτι η HP έχει στα άμεσα σχέδιά της να χωρίσει την ομάδα της Palm. Οι εργαζόμενοι στον τομέα του software ενσωματώνονται στο Γραφείο Στρατηγικής και Τεχνολογίας (Office of Strategy and Technology), ενώ αυτοί του τομέα του hardware θα πάνε στον Όμιλο Προσωπικών Συστημάτων (Personal Systems Group), ο οποίος είτε θα γίνει θυγατρική της HP είτε θα πωληθεί. 

Σε ανακοίνωσή της η HP αναφέρει ότι θα απολυθούν κάποιοι εργαζόμενοι από το WebOS και πηγές από την εταιρία υποστηρίζουν στη Wall Street Journal ότι ο αριθμός των απολύσεων θα φτάσει τις 525, ενώ εκπρόσωπος της εταιρίας έκανε την εξής δήλωση:

«Όπως έχει ανακοινωθεί από τις 18 Αυγούστου, η HP θα διακόψει την ανάπτυξη των συσκευών WebOS μέσα στο τέταρτο τετράμηνο του οικονομικού έτους 2011, το οποίο τελειώνει στις 31 Οκτωβρίου 2011. Σαν αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, η ομάδα του WebOS θα υποστεί μείωση εργατικού δυναμικού. Οι σημερινές ενέργειες αποσκοπούν σε αυτό. Αυτή τη στιγμή, εμμένουμε στην αφοσίωσή μας στους πελάτες του WebOS και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε για να διασφαλίσουμε ότι η υποστήριξη και το service για τους πελάτες δεν θα επηρεαστεί. Η HP ψάχνει τρόπους για να συνεχίσει το WebOS να λειτουργεί με μικρότερο κόστος.»

Τα νέα αυτά δεν προκαλούν μεγάλη έκπληξη, αν σκεφτούμε ότι η ομάδα hardware της Palm έχει καταφέρει να κάνει πολλούς να απορρίψουν το νέο software χωρίς καν να του δώσουν μια ευκαιρία, εξαιτίας των «περίεργων» επιλογών τους σε θέματα υλικών και σχεδίασης. Το ερώτημα είναι γιατί η HP δεν προσέλαβε κάποιους νέους ανθρώπους για το hardware, παρά μόνο αποφάσισε να τα παρατήσει με την Palm; Αναφέροντας ότι «ψάχνουμε τρόπους για να συνεχίσει το WebOS να λειτουργεί με μικρότερο κόστος», είναι σαν να λέει με άλλα λόγια «πρέπει να επανεξετάσουμε κάποιες από τις επενδύσεις μας», το οποίο θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί σαν μια αγγελία πώλησης του WebOS σε κάθε ενδιαφερόμενο.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου