Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

H ενημέρωση Mango φέρνει νέες δυνατότητες και για τον IE9

Εάν είστε ιδιοκτήτης ενός smartphone με Windows 7 και ανυπομονείτε πώς και πώς να λάβετε την πολυσυζητημένη ενημέρωση «Mango», τότε πρέπει να μάθετε ότι η Microsoft συνεχίζει να εκπλήσσει το κοινό της και να ανακοινώνει διαρκώς πληροφορίες αναφορικά με τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά που υπόσχεται η νέα αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα. 

Σε μια πρόσφατη δημοσίευση σε γνωστή ιστοσελίδα τεχνολογικού ενδιαφέροντος, ο Amin Lakhani από την Microsoft, επεξηγεί τον τρόπο με τον οποίο ο Internet Explorer 9 που περιέχεται στα Windows Phone 7, θα ανταπεξέρχεται καλύτερα έπειτα από την ενημέρωση «Mango».

Στην έκδοση IE9 που προορίζεται για τα Windows Phone 7, έχει πραγματοποιηθεί μια σημαντική αλλαγή που συμβάλλει στην πραγματική χρήση όλου του hardware της συσκευής. Ο Lakhani, δηλώνει ότι: «Τώρα μπορείτε να αξιοποιήσετε όλες τις δυνατότητες του τηλεφώνου σας, όπως τον επεξεργαστή γραφικών για να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο διαδίκτυο, το οποίο θα τρέχει γρήγορα και ομαλά». Επιπρόσθετα, πλέον υπάρχει η πλήρη υποστήριξη κώδικα HTML5, κάτι εξίσου σημαντικό ως βήμα βελτίωσης, καθώς πλέον δεν απαιτείται η πρόσβαση σε έξτρα εφαρμογή για να παρακολουθήσει κανείς ένα βίντεο που επιθυμεί μέσω της ιστοσελίδας του YouTube. 

H Microsoft, ανακάλυψε πρόσφατα ότι η γραμμή διευθύνσεων, είναι ένα αρκετά δημοφιλές χαρακτηριστικό για την προηγούμενη έκδοση του web browser. Από την άλλη, οι καρτέλες και τα πλήκτρα που βρίσκονται στο κάτω μέρος του περιηγητή, χρησιμοποιήθηκαν ελάχιστα. Για τον παραπάνω λόγο, ο Lakthani, δηλώνει: «Επειδή ο κύριος στόχος για την έκδοση Mango είναι να διευκολύνει την πρόσβαση στις ιστοσελίδες, αποφασίσαμε να τοποθετήσουμε την γραμμή διευθύνσεων στο κάτω μέρος της εφαρμογής υπό την μορφή μπάρας, ενώ οι καρτέλες και τα διάφορα κουμπιά έχουν ενσωματωθεί στο μενού επιλογών». Ακόμη, δίπλα στην γραμμή διευθύνσεων, εντοπίζει κανείς και το γνωστό κουμπί με την επιλογή refresh για τον περιηγητή.

H ενημέρωση Mango για Windows Phone 7 με ενσωματωμένο τον IE9, αναμένεται να κυκλοφορήσει τις επόμενες εβδομάδες στην αγορά των ΗΠΑ μέσω του παρόχου AT&T, και στον υπόλοιπο κόσμο... σύντομα.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: myphone.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου