Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

H Μπλέ Οθόνη Του Θανάτου (BSOD) Τώρα Με Θλιμμένο Πρόσωπο Στα Windows 8

Το θλιμμένο πρόσωπο εμφανίζεται στην μπλε οθόνη του θανάτου (BSOD) στην τελευταία έκδοση των Windows 8 developer preview. Η τυπική οθόνη με πληροφορίες σχετικά με κωδικούς διακοπής και λεπτομέρειες υλικού ή λογισμικού έχει αντικατασταθεί με μια απλή απεικόνιση που αντικατοπτρίζει το υπόλοιπο λειτουργικό σύστημα. Όπως αναφέρει το Geek.com, που εντόπιση το BSOD, οι περισσότεροι χρήστες περίμεναν μια Μαύρη Οθόνη Θανάτου.

Σε προηγούμενες εκδόσεις των Windows 8 που είχαν διαρρεύσει, περιλάμβαναν μαύρες οθόνες θανάτου με παρόμοιες πληροφορίες για την κατάσταση καθώς και την αιτία που κρασάρισε το μηχάνημα. Προφανώς η αλλαγή στη μαύρη οθόνη ήταν προσωρινή. Η Microsoft είχε κάνει το ίδιο με την έκδοση Longhorn build 5112 καθ όλη τη διάρκεια ανάπτυξης των Vista. H Microsoft χρησιμοποίησε Μαύρη Οθόνη Θανάτου στα Windows 3.x όταν DOS εφαρμογές αποτύγχαναν να εκτελεστούν σωστά. Τυπικά η Microsoft χρησιμοποιεί μαύρες οθόνες όταν τα λειτουργικά βρίσκονται στο στάδιο φορτώματος μετά την εκκίνηση του μηχανήματος.

Η Microsoft έχει χρησιμοποιήσει τη Μπλε Οθόνη του Θανάτου από την αρχική έκδοση των Windows 1.0. H πρώτη οθόνη λαθών των Windows περιλάμβανε σύμβολα της κωδικοσελίδας 437 σε μπλε φόντο. Η πρώτη σωστή Μπλε Οθόνη εμφανίστηκε στα Windows 3.x. H Microsoft επίσης έχει χρησιμοποιήσει Κόκκινες Οθόνες Θανάτου σε αρχικές εκδόσεις ανάπτυξης των Windows Vista. H εταιρία επίσης χρησιμοποίησε Κόκκινες Οθόνες σε αρχικές beta εκδόσεις των Windows 98.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM


ΠΗΓΗ:  dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου