Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Δημοφιλή Τα Μαθήματα Χρήσης Του Facebook Σε Ηλικιωμένους

Τα μαθήματα χρήσης του Facebook είναι πολύ δημοφιλή ανάμεσα σε ηλικιωμένους πολίτες στην Αμερική, που λένε πως το κοινωνικό δίκτυο μειώνει την κατάθλιψη και πολέμα την απώλεια μνήμης.
Τα κέντρα ηλικιωμένων που διευκολύνουν σπίτια ηλικιωμένων σε όλη την χώρα προσφέρουν ευρεία γκάμα από μαθήματα υπολογιστών, αλλά αυτά που εστιάζουν τα κοινωνικά δίκτυα αυξάνονται σε δημοφιλία, σύμφωνα με άρθρο του Atlantic.

H χρήση του διαδικτύου μειώνει την πιθανότητα κατάθλιψης κατά 30%, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Ακόμη και οι γηραιότεροι που συμμετείχαν στην έρευνα είπαν πως αφού έμαθαν για τα κοινωνικά μέσα, ένιωσαν ότι ο κόσμος τους φάνηκε μεγαλύτερος για αυτούς, και πως δεν ένοιωθαν πια να έχουν μείνει πίσω σχετικά με την τεχνολογία.

Οι άνθρωποι με ηλικία άνω των 50 αντιπροσωπεύουν την ταχύτερα αναπτυσσόμενη δημογραφική ομάδα του Facebook στην Αμερική. Πολλοί από αυτούς θέλουν να συμμετέχουν στο κοινωνικό δίκτυο επειδή το βλέπουν σαν έναν τρόπο να μείνουν σε επαφή με τα εγγόνια τους, που τείνουν να συνδέονται στον ιστότοπο κάθε ημέρα.

Η αύξηση στις τάξεις των κοινωνικών δικτύων για τους ηλικιωμένους έχει την λογική της. Και όπως λέει ο Julie Andrews, αν ψάχνετε για προσφορά εθελοντικής εργασίας, αναζητήστε στο τοπικό κέντρο ηλικιωμένων μήπως ψάχνουν για εθελοντές δασκάλους στην χρήση των κοινωνικών δικτύων.
GADGETNEWSGR.BLGOSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου