Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Επανέρχεται δυναμικά η υπηρεσία Delicious

Η υπηρεσία αποθήκευσης και διαμοιρασμού bookmarks Deliciousλειτουργεί από το 2003, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να έχει την απήχηση που έχουν τα μεγάλα social networks. Οι νέοι ιδιοκτήτες του Delicious θέλουν τώρα να αναστρέψουν τη φθίνουσα πορεία.

Η υπηρεσία εξαγοράστηκε το 2005από τη Yahoo, η οποία όμως δεν κατάφερε να την αξιοποιήσει εμπορικά όπως θα ήθελε. Έτσι, το 2010 ανακοίνωσε ότι ψάχνει αγοραστή. Εδώ και λίγους μήνες, το Delicious ανήκει στην εταιρεία Avos System, την οποία διοικούν οι Chad Hurley και Steve Chen, συνιδρυτές του YouTube. Το ποσό της εξαγοράς δεν έχει γίνει γνωστό.

Τα σχέδια των Hurley και Chen περιλαμβάνουν την προσθήκη νέων χαρακτηριστικών, όπως εμφάνιση links που συνδέονται με θέματα επικαιρότητας ή recommendations που βασίζονται στα ήδη αποθηκευμένα bookmarks του κάθε χρήστη.

Το έργο των νέων ιδιοκτητών δε θα είναι καθόλου εύκολο. Οι σύγχρονοι browsers δίνουν πλέον τη δυνατότητα για εύκολο συγχρονισμό των bookmarks, οπότε δύσκολα ένας νέος χρήστης του Internet θα στραφεί σε μια υπηρεσία όπως το Delicious.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: e-pcmag.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου