Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Αποστολή… ζωής στον Άρη!

Η προσπάθεια του ανθρώπου να εξερευνήσει και να “κατακτήσει” κάτι έξω από το μικρού μεγέθους του σύστημα, την Γη, έχει γράψει μια ολόκληρη ιστορία. Ως επόμενη σελίδα σε αυτό το βιβλίο, οι επιστήμονες ευελπιστούν οι εκτιμήσεις τους για μεταφορά ζωής από την Γη στον Άρη να φέρει αισιόδοξα αποτελέσματα.
Η υλοποίηση του εγχειρήματος στηρίζεται στην ικανότητα που έχουν οι μικροοργανισμοί να προσαρμόζονται γρήγορα και εύκολα στις συνθήκες του περιβάλλοντός τους. Με το πρόγραμμα αυτό θα γίνει φανερό το αν η ζωή στον πλανήτη υποστηρίζεται με κάποιον τρόπο.

Οι “ταξιδιώτες” μικροναύτες θα βρίσκονται σε κατάσταση νάρκης πριν αφεθούν στο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, αφιλόξενο περιβάλλον που αποτελεί προορισμό τους. Την μεταφορά τους θα αναλάβει το σκάφος Phobos-Grunt το οποίο έχει στόχο να συλλέξει πληροφορίες για τον δορυφόρο του Άρη, τον Φόβο.

“extra philosophy”

Η επιτυχία μιας “μεταφοράς ζωής” από τον πλανήτη μας σε έναν άλλον είναι βέβαιο πως θα ενισχύσει τις υπάρχουσες απόψεις πως η ίδια η ζωή στην Γη μπορεί να οφείλεται σε μια έκδοση διαπλανητικής πανσπερμίας. Σύμφωνα με αυτή την γνώμη, η πρώτη εμφάνιση ζωής μπορεί να οφείλεται σε “ταξιδιώτες” που είχαν ως “σκάφος” μετεωρίτες ή αστεροειδείς που συγκρούστηκαν με τον πλανήτη μας.

Όπως και να έχει, η αποστολή που αναμένεται να διαρκέσει 3 χρόνια και να ξεκινήσει μέσα στον Νοέμβριο θα φέρει πολλά και χρήσιμα αποτελέσματα/συμπεράσματα όσον αφορά την δυνατότητα του τωρινού ανθρώπου να μετοικήσει κάπου στην “γειτονιά” του.

Ίσως ακόμα να χρονολογήσει και το… πρώτο μας ταξίδι…όχι εκείνο όμως που είχε ως αφετηρία την Γη, αλλά εκείνο που την είχε ως προορισμό!
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: goodbyte.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου