Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

500Mbps Πάνω Από Το Οικιακό Ηλεκτρικό Δίκτυο Με 4-Πόρτο Ethernet Adapter

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών IFA του Βερολίνου, η εταιρία δικτυακών προϊόντων TRENDnet παρουσίαση έναν νέο Powerline AV προσαρμογέα όπου μεταφέρει σήματα δικτύου στα 500Mbps χρησιμοποιώντας το οικιακό ηλεκτρικό δίκτυο. Επιπλέον ο προσαγμογέας διαθέτει τέσσερις θύρες ethernet, επιτρέποντας τη ταυτόχρονη σύνδεση μέχρι και τεσσάρων δικτύων συσκευών - όχι μέσω ethernet ή wifi, αλλά μέσω του τοπικού ηλεκτρικού συστήματος...
"Οι δικτυακές τηλεοράσεις (network-ready) αποτελούν πλέον το 50 τα εκατό των συνολικών πωλήσεων σε επιλεγμένες αγορές", ανάφερε ο Sonny Su, Διευθυντής Τεχνολογίας της TRENDnet. "H ανάγκη σύνδεσης πολλαπλών δικτυακών media center συσκευών στο διαδίκτυο είναι ήδη εδώ και είμαστε ενθουσιασμένοι να προσφέρουμε ελκυστικές Poweline λύσεις στην αγορά".

Ένα Powerline AV δικτυακό σύστημα τυπικά αποτελείται από δύο στοιχεία: ένα που γεφυρώνει τον router με μία ηλεκτρική πρίζα, και το δεύτερο όπως το 4-πόρτο TPL-405E που συνδέεται σε μία άλλη πρίζα παροχής ηλεκτρικού ρεύματος οπουδήποτε μέσα στο σπίτι ή το κτίριο (χρησιμοποιώντας το ίδιο ηλεκτρικό κύκλωμα). Οι adapters της TRENDnet συνδέονται αυτόματα μεταξύ τους μέσω ασφαλούς κρυπτογραφημένου σήματος χωρίς να απαιτείται καμιά εγκατάσταση. Τα κλειδιά της κρυπτογράφησης μπορούν και αλλάζουν με το πάτημα ενός κουμπιού Sync.

"Φωτάκια LED δείχνουν την κατάσταση της συσκευής για εύκολη διαχείριση και αντιμετώπιση προβλημάτων", δήλωσε η εταιρία σε συνέντευξη τύπου. "Η ενσωματωμένη τεχνολογία εξοικονόμησης ενέργειας μειώνει την κατανάλωση μέχρι και 70 τα εκατό στην κατάσταση αναμονής - με αποτέλεσμα τη μετρήσιμη εξοικονόμηση ενέργειας, δεδομένου ότι η συσκευή είναι πάντα ενεργή".

Το 4-πόρτο 500Μbps Powerline AV Adpater TPL-405E θα είναι διαθέσιμο τον Δεκέμβριο για $109,99. Επιπρόσθετους 500Mbps Powerline AV adapter της TRENDnet μπορείτε να βρείτε εδώ
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου