Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Twitter : Αυξημένη Ασφάλεια Με Την Χρήση HTTPS

Το δίκτυο κοινωνικής δικτύωσης Twitter, ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την υποχρεωτική σύνδεση των χρηστών με πρωτόκολλο HTTPS με σκοπό την βελτίωση της ασφάλειας. Όταν χρησιμοποιείται το HTTPS, όλες οι πληροφορίες που μεταδίδονται στην υπηρεσία είναι κωδικοποιημένες με κρυπτογράφηση SSL, και όχι μόνο το username και το password...
Αυτό σημαίνει ότι ακόμα και τα cookies που ανταλλάσσονται είναι κρυπτογραφημένα, και κανείς δεν μπορεί να τα διαβάσει και να χρησιμοποιήσει σε κακόβουλες ανταλλαγές με εργαλεία όπως το Firesheep (γνωστή επέκταση του περιηγητή Firefox). To Twitter πρόσθεσε την επιλογή "Χρησιμοποίησε πάντα HTTPS", ως επιλογή τον Μάρτιο φέτος.

Ωστόσο, για να την χρησιμοποιήσουν την επιλογή, οι χρήστες έπρεπε να πάνε στην αντίστοιχη σελίδα. Για αυτούς που δεν έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή, το HTTPS χρησιμοποιείται μόνο για την ανταλλαγή των username και password. Η επιλογή βρίσκεται στην σελίδα των ρυθμίσεων του λογαριασμού τους, προς το τέλος της σελίδας. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σελίδα του Twitter Help Center.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου