Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Φήμες Θέλουν Τη Samsung Να Εξαγοράζει Το WebOS Από Την HP

Η Samsung δε κατάφερε να αποφύγει τις φήμες που την φέρνουν ως υποψήφια για την εξαγορά του WebOS από την HP. Σύμφωνα με αναφορές, η εταιρία πιθανώς να ψάχνει για κάποιο αυτόνομο λειτουργικό για να ανταγωνιστή όχι μόνο το iPhone, αλλά και το Android που είναι η τρέχουσα επιλογή της Samsung. Ο πρώην αντιπρόεδρος της HP για το marketing των προσωπικών συστημάτων, Raymond Wah, έχει ήδη μεταπηδήσει στη Samsung για να μανατζάρει τον τομέα των PC, όπως αναφέρουν η Digitimes...

Τα κίνητρα της Samsung ίσως έχουν έρθει από την εξαγορά της Motorola από τη Google. Παρά την επιμονή της Google ότι δε θα αλλάξει κάτι στη στρατηγική της, η Samsung ίσως πιστεύει ότι η Google τελικά μπορεί να ακολουθήσει κάποιες φήμες που τη θέλουν να αντιγράφει τη στρατηγική της Apple για το iPhone και να ανταγωνίζεται τους συνεργάτες της στο Android. Η εξαγορά του WebOS θα ήταν πιο εφικτή από αυτή του τομέα των PC της HP, λόγω της μικρότερης κλίμακας.

Η Samsung έχει ήδη αναπτύξει το δικό της λειτουργικό, το γνωστό Bada, αλλά κυρίως απευθύνεται στη χαμηλή αγορά των κινητών όπως τη σειρά Wave και θεωρείται κάπως περιττό δίπλα στο διαμορφωμένο από τη Samsung Android. To WebOS προορίζεται για τα πάντα, από βασικά smartphone τις χαμηλής κατηγορίας μέχρι ταμπλέτες και θα ήταν και μοναδικό. Το πρόβλημα της HP και της Palm ήταν η ποιότητα του hardware και όχι το λογισμικό.

Καμία από τις εμπλεκόμενες εταιρίες δε δέχτηκε να σχολιάσει.

ΠΗΓΗ: dailytech.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου