Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011

Χάκερ ακτιβιστές χτύπησαν για αλλη μια φορά την Sony.

Ομάδα χάκερ ακτιβιστών που κατάφεραν να καταλάβουν την ιστοσελίδα του καναλιού "PBS" την περασμένη Κυριακή επέστρεψαν να παίξουν με το γνωστό τους θύμα.. την Sony. 

Για πολλοστή φορά παραβιάστηκε το δίκτυο της εταιρείας μέσα σε λίγους μήνες με αποτέλεσμα περίπου 50.000 λογαριασμοί με στοιχεία πελατών της εταιρείας να βρουν τον δρόμο τους για το διαδίκτυο.. 



Είναι η τρίτη φορά που το εταιρικό δίκτυο της Sony πέφτει θύμα της μανίας των κυβερνοπειρατών. Η πρώτη ήταν τον Απρίλιο όπου άγνωστοι κατάφεραν να πάρουν πρόσβαση στο Play Station Network (psn), όπου εκλάπησαν 77 εκατομμύρια λογαριασμοί χρηστών από το psn και άλλα 25 εκατομμύρια από το Sony Online Entertainment. 


Η ομάδα LulzSec σε σχόλιο της στο tweeter παραδέχτηκε πως εκατομμύρια λογαριασμοί ήταν διαθέσιμοι αλλά περιορίστηκαν στους 50.000 λόγο έλλειψης πόρων από την πλευρά τους.

 Την περασμένη Κυριακή η ίδια ομάδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας για ένα ντοκιμαντέρ που πρόβαλε ο τηλεοπτικός σταθμός PBS, που είχε θέμα την ιστοσελίδα Wikileaks, κατάφεραν να παραβιάσουν την ιστοσελίδα του σταθμού με αποτέλεσμα να πάρουν και να δημοσιεύσουν στοιχεία από χιλιάδες λογαριασμούς αλλά και να αναρτήσουν μια ψεύτικη είδηση στην οποία λέγαν ότι ο γνωστός ράπερ "Tupac" είναι ζωντανός στην Νέα Ζηλανδία. 

Πριν από αυτό η ίδια ομάδα είχε πάρει πρόσβαση στο δίκτυο της Sony στην Ιαπωνία αλλά και στο Fox.com. Στην επίθεση στο Site της FOX πήραν και  δημοσίευσαν κωδικούς πρόσβασης από υπαλλήλους της εταιρείας, διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, τηλέφωνα και ονόματα από 73.000 υποψήφιους για συμμετοχή στην σειρά X-Factor. 
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM





ΠΗΓΗ: bgr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου