Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Adobe: Κενό ασφαλείας στο Flash Player και Adobe Reader θα παραμείνει αδιόρθωτο για μια εβδομάδα...

Η Adobe μας έχει συνηθίσει αλλιώς, από την στιγμή που γινόταν γνωστό ότι υπάρχει κενό ασφαλείας σε κάποιο από τα προϊόντα της, άντε να περνούσαν 3-4 μέρες ώσπου να βγει σε κυκλοφορία η απαραίτητη αναβάθμιση που θα διορθώσει το πρόβλημα.. Για 7 μέρες "και βλέπουμε" πάει πολύ!!!!

Δεν γνωρίζουμε τον λόγο που η εταιρεία θα αργήσει να εκδώσει την αναβάθμιση ώστε να διορθώσει το τρέχον πρόβλημα, γνωρίζουμε όμως ότι εκατομμύρια υπολογιστές έχουν εγκατεστημένο το Flash Player η το Adobe Reader και αυτό κάνει ακόμα πιο σοβαρή την καθυστέρηση. 

Το πρόβλημα με το Adobe Reader κρύβεται πίσω από το authplay.dll το οποίο βρίσκει κανείς μόνο στα Windows, χωρίς να έχει αναφερθεί ότι έχει γίνει κάποια επίθεση που το στοχεύει... ακόμα. Όσοι έχουν Linux και Mac OS Χ μην βιαστείτε  να γελάσετε με την αδυναμία των Windows καθώς το δεύτερο κενό ασφαλείας που αφορά το Flash Player υπάρχει σε όλα τα λειτουργικά συστήματα που το χρησιμοποιούν, μάλιστα έχουν γίνει αρκετές αναφορές για επιθέσεις που το στοχεύουν. 

Το καλό είναι ότι επίθεση που στοχεύει το Flash Player είναι εφικτή μόνο από ένα αρχείο excel το οποίο έχει ενσωματωμένο μέσα του ένα άλλο αρχείο SWF. Δύστυχος λύση στο πρόβλημα δεν υπάρχει ακόμα αλλά μπορείτε να γλυτώσετε τα χειρότερα αν είστε λίγο παραπάνω προσεχτικοί απ' ότι θα ήσασταν σε νορμάλ καταστάσεις, τουλάχιστον μέχρι να δείτε το μαγικό παραθυράκι που φαίνεται στην παρακάτω εικόνα. Αν δεν εμπιστεύεστε κάποιο αρχείο μπορείτε να το ανοίξετε από κάποιο online viewer όπως αυτό στο docs.google.com.
GADGETNEWSGR.BLOGSPOT.COM






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου