Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Laptop της HP κυκλοφόρησαν με προβληματικό λογισμικό

Είναι γνωστό σε όλους οτι τα laptop έρχονται με σωρεία άχρηστων προγραμμάτων που το μόνο που κάνουν είναι να ξοδεύουν άσκοπα τους πόρους του μηχανήματος. Αυτή τη φορά όμως η HP το παράκανε..

Χρήστες παραπονέθηκαν ότι το laptop τους πάει αργά, θερμαίνεται πολύ εύκολα και κατά διαστήματα κλείνει αφήνοντας μόνο ένα προειδοποιητικό μήνυμα για υπερθέρμανση του μηχανήματος.
Όπως αποδείχτηκε τελικά το πρόβλημα βρίσκεται στον Βοηθό δικτύων (Wireless Assistant) της HP που έρχεται προ εγκατεστημένο σε όλα τα laptop της εταιρείας.
Το πρόγραμμα αυτό που στην ουσία δεν κάνει τίποτε απολύτως εκτός από το να δείχνει στον χρήστη αν η κάρτα ασύρματου δικτύου είναι ενεργή η απενεργοποιημένη, έχει σχεδιαστικό λάθος το οποίο αναγκάζει το πρόγραμμα να στέλνει ατελείωτα WMI Requests με αποτέλεσμα ο επεξεργαστής να δουλεύει διαρκώς στο 100% και να υπερθερμαίνεται εύκολα.

Η απάντηση της εταιρείας είναι ότι το πρόβλημα διορθώθηκε στην επόμενη έκδοση αλλα υπάρχει ενα μικρό θεματάκι:
Το προβληματικό πρόγραμμα δεν αναβαθμίζεται αυτόματα και έχει εγκατασταθεί σε χιλιάδες laptop στα οποία ο χρήστης θα πρέπει να μπει και να εγκαταστήσει την αναβάθμιση μόνος του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου