Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

HTML5: Θα είναι έτοιμο το 2014

Για πρώτη φορά στα χρονικά ξέρουμε ημερομηνία για την τελική έκδοση του HTML 5! Το W3C (World Wide Web Consortium) ανακοίνωσαν οτι το πρότυπο θα είναι έτοιμο τον Ιούλιο του 2014.. 



"Είναι η πρώτη φορά που θα μπορούμε να πούμε στους συνεργάτες και φίλους μας πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο το προτόκολο και αυτό μας χαροποιεί ιδιάιτερα" δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας και πωλήσεων της κοινοπραξίας W3.

Το HTML 5 είναι η επόμενη γενιά του γνωστού σε όλους HTML και θα είναι εξελιγμένο ώστε καθένας να μπορεί να δημοσιοποιήσει βίντεο η εικόνες χωρίς να υπάρχει ανάγκη για άλλα προγράμματα όπως το Flash Player. Επίσης θα υπάρχει δυνατότητα να δημιουργηθούν offline εφαρμογές που θα δυλεύουν καθαρά στο web, όπως σουίτες office και άλλα πολλά.

Κατά διαστήματα εταιρείες όπως η Google, Microsoft, Apple και άλλες πίεζαν για την ολοκλήρωση του HTML5 καθώς υποστηρίζουν ότι θα αποτελέσει τεράστια αλλαγή στο διαδίκτυο όπως το ξέρουμε χώρις όμως κανείς να είναι σε θέση να απαντήσει πότε ακριβώς θα είναι έτοιμο. 

Λόγο της πολυπλοκότητας κάποιοι δήλωσαν ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιηθεί το πρότυπο πριν να είναι 100% έτοιμο ενώ άλλοι πίστευαν ότι δεν θα είναι έτοιμο πριν το 2020.. 

Οκ λοιπόν ανανεώνουμε το ραντεβού μας με το HTML5 για τον Ιούλιο του 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου